1 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Vanmorgen mochten we lekker "uitslapen" tot wel 7.15 uur. We kregen weer een prima ontbijtje en om 9.00 uur vertrok de bus richting Swaziland. Na ongeveer een uurtje maakten we een stop om nog even te pinnen en bij de Spar inkopen te doen  voor de lunch. We dronken nog een kop lekkere koffie en daarna gingen we weer op weg voor een lange rit.
Weer een paar uur later kwamen we bij de grens met Swaziland. We moesten allemaal uit de bus om in een hokje een stempel in ons paspoort te laten zetten om Zuid Afrika uit te mogen. Vervolgens moesten we te voet richting een hokje voor de grens van Swaziland voor alweer een stempel om Swaziland in te mogen. Grappig om mee te maken.
We stapten weer in de bus voor een lange rit door Swaziland. De omgeving was prachtig. Een mooi berglandschap met groene dalen met overal bananenbomen, marulabomen en her en der wat huisjes en boerderijen. Het vee liep overal aan de kant van de weg. De kinderen aan de kant zwaaiden vrolijk naar ons.
Uiteindelijk kwamen we bij een glasfabriek die gesloten bleek te zijn. Dit vonden we niet heel erg, maar wel jammer dat we nu niets van de mensen zelf en de traditionele kleding hadden gezien op één of twee mensen aan de kant van de weg na. Hopelijk lukt dit morgen wel.

We waren nu wel lekker op tijd bij het Lugogo Sun hotel en konden gelukkig ook al op onze mooie kamers terecht. Binnen vijf minuten hadden we onze badkleding dan ook al aan om lekker bij het zwembad te gaan relaxen. Er kwamen ook nog gezellig flink wat mensen uit onze groep bij zitten en ook het bier en de cocktails smaakten prima. Toch ook wel even heel lekker zo'n middagje vakantie.
We konden 's avonds bij het buffet gaan eten en hoewel we gehoord hadden dat dit een heel goed buffet was kozen we er toch voor om een pizza te gaan eten. Die hadden we die middag bij het zwembad al voorbij zien komen en daar hadden we wel zin in. We aten deze in de hotelbar en daar bleven we na afloop nog gezellig met wat andere mensen een biertje en een wijntje drinken. Ook morgen hoeven we gelukkig niet heel vroeg op.