3 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Wat een heerlijke plek om te overnachten hier. We zijn wel al steeds heel vroeg wakker, omdat het hier om vijf uur al licht is. Zo kwam het dat Anne al heel vroeg aapjes bij het restaurant in de bomen zag zitten. Helaas waren ze te snel om te fotograferen. Om half zes gingen we op pad over het privé terrein. Wat een prachtige natuur. We waren nog niet ver of er stak al recht voor ons een Nyala de weg over. Overal hoorden we de aapjes, maar we zagen ze niet. Verderop wel twee zebra's op een vlak stuk. We liepen nog een stuk de andere kant op en daar zagen we een giraffe met jong. We liepen steeds een stukje verder en mochten nog best dichtbij komen. Toen ging de giraffe tussen ons en haar jong in staan en daar verdwenen ze tussen de dichte begroeïng het bos weer in. Wat ontzettend mooi. Zo te voet een dier zien is toch weer heel anders dan vanuit een jeep.
Om 8.00 uur kregen we een heerlijk ontbijtje in de mooie logde. Daarna zochten we nog wat foto's uit voor de website. Intussen gingen Paul en Nathalie wandelen. Zij zagen ook een aantal nyala's. Een vrouwtje dat hen rustig vanuit het gras aan zat te kijken en een mannetje. Verder ook nog wat zebra's.
Daarna kregen we vrije tijd in St. Lucia. Hier aten we heerlijke sushi bij de Ocean Basket. We hebben nog nooit zo'n lekkere sushi gegeten. Erik houdt niet van vis, maar ook dat was geen probleem. Uit het naastgelegen restaurant werd gewoon een lekkere steak voor hem gehaald. We liepen nog even over het marktje en daar lieten we nog een kleine ananas voor ons schoonmaken als toetje. Heerlijk zijn die hier.
Om 10.00 uur stapten we weer in de bus naar St. Lucia. Hier gingen we eerst naar het strand. Het waaide flink en Erik mocht nog even mee vliegeren met een gezin op het strand.
St. Lucia ligt midden in het iSimangaliso Wetland Park, Afrika's grootste riviermonding. Hier stapten we op een boot om nijlpaarden en krokodillen te gaan zoeken. Er lagen ontzettend veel nijlpaarden. Wat een grote beesten zijn dat, maar ook heel grappig. Vooral hun ronddraaiende oortjes. We zagen er van groot naar klein. Alleen en in grote groepen. Wat een geluid kunnen die beesten maken.
We zagen ook veel mooie vogels, waaronder een prachtige visarend. Helaas zagen we maar één krokodil en die ging ook meteen weer kopje onder. Er schijnen er op dit moment dan ook niet zoveel te zitten.
We reden weer terug naar de lodge en daar dronken we een biertje en een Amarula, gevolgd door een lekker flesje wijn. We kregen weer een heerlijke maaltijd. We waren net klaar met eten toen er op het veld naast de lodge een kudde giraffen voorbij kwam lopen. Het was te donker om foto's te maken, maar wat mooi weer om mee te maken. Daarna voerde het personeel in traditionele kleding een aantal dansen op waarbij ze traditionele liedjes zongen. Mooi om te zien, vooral de kleurrijke kleding vinden we erg mooi. Wat een gezellige dag en avond was het weer. Na nog wat biertjes en nog een fles wijn vielen we dan ook als een blok in slaap.