5 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Toen we vanmorgen wakker werden scheen de zon gelukkig weer. Nu konden we ook goed zien hoe mooi het resort omringd wordt door de bergen. Ook hier kregen we weer een heerlijk ontbijtje en intussen werd er door iedereen uit de bus gezongen voor Erik zijn verjaardag. Daarna stapten we om 8.00 uur weer in de bus om naar het plaatsje Underberg te rijden. Hier mochten we in 4x4 terreinwagen stappen. Wij hadden er één met zijn vieren. Eerst nog even een toiletbezoekje. Grappig, het toilet werd hier poeierkamer genoemd. We reden de Drakensbergen in en al snel ging het asfalt over in zand en stenen. We kwamen hier meteen ook al een groep bavianen tegen.
We reden steeds verder omhoog door de Sani Pass met een geweldig uitzicht op de grillige bergen in alle kleuren groen die je maar kunt bedenken. Overal kwamen stroompjes water naar beneden die eindigden in mooie watervalletjes. En dat alles temidden van mooie bomen, planten en bloemen.
Het pad werd steeds rotsachtiger en we werden goed heen en weer geschud in de wagen, maar het was goed te doen. De chauffeur stopte af en toe, zodat we mooie foto's konden maken en af en toe gingen we gewoon lekker even uit het raam hangen.
Met de auto gingen we een stukje verderop een traditioneel dorpje bezoeken. Hier mochten we door de lage ingang een huisje in en kregen we uitleg over de Lesotho. Midden in het huisje was een vuurtje waarop een brood was gebakken dat we mochten proeven. Best lekker. Ook hier waren weer veel mensen in traditionele kleding.
We gingen steeds hoger, totdat we bij de grens met Lesotho kwamen. Hier moesten onze paspoorten weer gestempeld worden en ook nu moesten we weer te voet de grens over. We zagen hier al meteen traditionele hutjes van de Lesotho staan en overal liepen schapen en ezels met herders in traditionele kleding.
Daarna reden we terug naar de grens waar we in de hoogst gelegen pub van Zuid Afrika gingen lunchen. Hier stond al lasagna, salade en brood voor ons klaar. We namen er natuurlijk een biertje en wijntje bij. Die kregen we meteen in karaffen, dus na het eten gingen we nog even lekker op het terras zitten. Wat een uitzicht weer hier. Wat zijn de Drakensbergen toch mooi. Natuurlijk hebben we hier nog even geproost op Erik zijn verjaardag.
Na een uurtje werden bij de grens onze paspoorten weer gestempeld en reden we de Sani Pass weer naar beneden. Weer een hele andere beleving zo. We zagen nog wat mooie vogels en bovenop een berg een kudde elanden.
Tegen drie uur waren we weer terug in Underberg en bracht de bus ons weer naar het resort waar we lekker een paar uurtjes gingen relaxen. Wat een geluk hebben we vandaag gehad, want nu regende het weer. Om 19.30 uur kregen we weer een heerlijk buffet en omdat Erik jarig was werd er een lekker chocoladetaartje met een kaarsje voor hem gebracht en werd er nog een keer voor hem gezongen. In de bar dronken we nog een lekker flejes wijn en een biertje om de verjaardag goed af te sluiten.