9 januari 2017
Zuid-Afrika 2016-2017
We konden een beetje uitslapen, maar toch waren we weer vroeg wakker. Daarom besloten we om naar de vuurtoren een stukje verderop te lopen. De zon was inmiddels al lang op en het was al best weer lekker buiten. Door het mooie plaatsje dat ons aan Cape Cod in Amerika doet denken liepen we eerst naar de pinguinopvang. Die was natuurlijk nog niet open, maar we mochten wel bij de pinguins gaan kijken. Dit blijven leuke dieren. In Kaapstad zien we ze later nog in het wild.
Naast de pinguinopvang stond een mooie witte vuurtoren en daar voorbij enorme rotsen waar de zee tegen aan beukte. We klommen lekker nog een stukje over de rotsen. Wat een watergeweld hier. Tussen de rotsen lag het bezaaid met schelpen en we zochten een paar kleintjes uit voor onze verzameling. We liepen een stukje langs het strand en toen door het dorpje weer terug.
Om 9.00 uur gingen we ontbijten en ook hier was dat weer erg goed. Om 9.45 uur brachten we de koffers weer naar de bus en gingen we op weg naar de Protea kwekerij. Dit is de nationale bloem van Zuid Afrika en wij kennen hem alleen uit dure boeketten. We kregen uitleg over zaaien, stekken en uiteindelijk het snijden van de bloemen. Binnen waren ze bezig met protea's in de meest prachtige kleuren uit te zoeken, te ontbladeren en in te pakken. Vanaf het moment dat ze afgesneden worden moeten ze binnen 48 uur in bijvoorbeeld Nederland zijn.
We wilden nog een keer bobotie eten en onze gids had geregeld dat dit een stukje verderop in een leuk restaurantje voor ons klaar stond. En we vonden het allemaal heerlijk. Als het goed is krijgen we nog het recept.
Na weer een uurtje gereden te hebben gingen we kijken bij de meer dan 1000 jaar oude Big Tree met zijn yellowood bladeren. Van deze oerbomen zijn er nog maar een paar over en deze was inderedaad enorm hoog met aan de bovenkant gigantische takken. Een stukje verderop lag nog een omgevallen boom, maar deze was intussen al helemaal overwoekerd en konden we niet meer zo goed zien. We liepen terug en zowel Anne en Erik als Paul en Natje kochten een paar mooie houten giraffen als souvenir.
Tegen half vier kwamen we aan in het mooie plaatsje Knysna. Hier kregen we even wat vrije tijd bij het waterfront. Wel een beetje kort, dus gaan we hier waarschijnlijk nog een keerjte terug om lekker te gaan eten. Verderop lag een mooie catamaran voor ons klaar. Wij gingen met nog wat mensen uit onze groep lekker voor op de netten van de boot liggen. Hier lagen grote zitzakken op en we werden door de bemanning voorzien van een lekker wijntje en biertje. Binnen stond een hapjesbuffet voor ons klaar en terwijl we hier van genoten vaarden we door de mooie lagune van Knysna. Wat was dit genieten en wat hadden we een lol.
Tegen zeven uur legden we helaas weer aan en gingen we op weg naar ons hotel, het Knysna Hollow Country Estate. Hadden we gisteren al gezegd dat we een mooie kamer hadden? Deze was nog mooier. We kregen met de hele groep mooie huisjes met een rieten kap om een eigen zwembad heen. Van binnen waren de huisjes ontzettend luxe met deze keer een dubbele inloopdouche met aan twee kanten een regendouche. En dan blijven we hier ook nog lekker twee nachten. Erik en Paul namen meteen een duik in het zwembad en daarna gingen we met de hele groep en onze gids naar het terras van het hotel. Ook hier was het weer heel gezellig en werd het laat, maar What happens in South Afrika, stays in South Afrika :-)