Double click Indonesië 20132011
10/11 juli 2013
We vertrokken om 15.30 uur van huis om in Düsseldorf nog eerst even langs de balie van Air Berlin te kunnen gaan. Een tijd geleden waren onze vluchten al flink opgeschoven. We vlogen nu pas om 21.30 uur i.p.v. 12.00 uur en bij het online inchecken waren ook onze nooduitgangplaatsen ineens verdwenen. Gelukkig werd dit al snel opgelost en hadden we nu zelfs op beide vluchten nooduitgangplaatsen voor Erik en Joris. Na een broodje en een lekkere koffie bij de Starbucks gingen we door de douane en de bagagecheck. Dit ging weer lekker snel. Düsseldorf is echt een relaxte airport.

Na samen nog een lekkere pizza te hebben gegeten bij de vertrekhal konden we netjes op tijd boarden. Lekker veel beenruimte, het eten was helaas niet geweldig en ook het personeel van Air Berlin was flink chagerijnig. Gelukkig konden we allemaal een beetje slapen en netjes op tijd landden we op Abu Dhabi.
Een mooi schoon vliegveld met een behoorlijke foodcourt. Hier zaten we Nederlandse tijd 5.00 uur aan ons ontbijtje. Daarna begon het lange wachten, want we hadden een overstap van vijf uur. Het lukte ons allemaal om in de vertrekhal nog een paar uurtjes te slapen en redelijk op tijd konden we boarden. Een mooi vliegtuig, eigen schermpjes met vrij nieuwe films, lekker eten en nu wel vriendelijk personeel. We sliepen allemaal weer een paar uurtjes en mooi op tijd landden we om 23.00 uur op Jakarta.

Hier duurde het ontzettend lang bij de visa, het lukt ons namelijk altijd om de verkeerde rij te kiezen. Voordeel was wel dat we daarna snel onze koffers hadden. Snel even pinnen en met de taxi naar The Media Hotel en Towers. Helaas zagen we niet veel van de rit, omdat het al donker was. Wel konden we zien dat het flink geregend had. We moesten in sommige straten flink door het water rijden. Bij het hotel bleken ze ook deze reis helaas het extra bed voor de kinnderen weer vergeten te zijn. Ze wilden ons hier flink voor laten betalen, maar dat deden we natuurlijk niet. Gelukkig was het bed er snel en konden we om 2.30 uur eindelijk gaan slapen na 29 uur onderweg te zijn geweest.