12 januari 2017
Zuid-Afrika 2016-2017
Vandaag hadden we weer een flinke rijjdag voor de boeg. Om acht uur vertrokken we alweer. We reden eerst nog een flink stuk door het dorre landschap op route 62 om vervolgens de bergen in te rijden. Deze keer bestonden die uit grote rotspartijen. Na een paar uur maakten we een koffiestop. We dronken onze koffie op een leuk terras en keken nog even in het souvenirwinkeltje.
Daarna reden we weer een paar uur en stopten uiteindelijk in het plaatsje Robertson voor de lunch. Bij de Spar haalden we een bak verse sushi, wat broodjes en salades en dit aten we buiten op een picknickbankje op. Een prima lunch zo.
We reden weer verder en kwamen in een gebied vol wijnranken zover als we maar kijken konden. Tegen twee uur stopten wij bij de Fairview wijnboerderij. Deze lag in een prachtige tuin. Binnen kregen we twee witte wijnen, vier rode wijnen en en rode dessertwijn te proeven met zes verschillende kaasjes er bij. Erik is niet zo'n wijnliefhebber, dus die ging in het restaurant een lekker biertje drinken. Jammer dat er geen echte rondleiding bij zat, maar wel fijn even zo'n tussenstop.
Weer een uur verder kwamen we aan in Kaapstad. Van verre zagen we de Tafelberg al liggen en wat een geluk hadden we weer. De Tafelberg ligt vaak in de wolken, maar juist nu was het zicht weer goed. De Tafelberg is een platte berg, vandaar de naam. Hij ligt vaak in de wolken verscholen en ze zeggen dan dat de tafel gedekt is. We gingen met een gondel omhoog. De gondel draaide tijdens de rit langzaam rond en zo had je goed zicht op de berg en op Kaapstad.
Boven aangekomen hadden we een prachtig uitzicht op Kaapstad en omgeving. We zagen ook Robbeneiland en het voetbalstadion goed liggen. Een stukje verderop zagen we de wolken aan komen drijven, maar we hadden nog steeds goed zicht. Na even rondgewandeld te hebben dronken we wat in het restaurant. Daarna gingen Erik en Paul nog even wat lopen. Zij zagen nog een paar enorme hamsters die totaal niet schuw waren.
Met de gondel gingen we weer naar beneden met alweer een prachtig uitzicht rondom. Beneden stond onze bus klaar om ons naar ons hotel toe te brengen. Het New Tulbagh Hotel. We kregen hier weer een prima kamer. We namen snel een douche om daarna naar het Waterfront te wandelen. Het was nog licht, dus kon dit prima. In het donker wordt dit niet aangeraden.
We liepen langs een haven met mooie boten. Verderop konden we de Tafelberg weer goed zien liggen. Bij het Waterfront zagen we gezellige restaurantjes en winkeltjes. Er was een reuzenrad en een enorme verlichte kerstboom en op een podium was live muziek. Op aanraden van onze gids gingen we eten bij het Balthazar restaurant. Hier aten we steak en kebabspiezen en een lekker toetje na. En natuurlijk dronken we er weer een lekkere wijn en een biertje bij. Intussen was het donker geworden, dus namen we een taxi terug naar het hotel. Morgen gaan we Kaapstad verder verkennen.