Double click IndonesiŽ 20132011
14 juli 2013
Gisterenavond zijn we nog even over de Jalan Malioboro gaan wandelen, maar we vonden deze straat zwaar overschat. Overal dezelfde kraampjes met rommel en gebatikte kleding. De etensstalletjes waren wel leuk om te zien. Iedereen zit er aan een lage tafel op de grond en het eten ziet er goed uit. Toch hadden we hier niet zo'n zin in omdat we dit 's middags al gegeten hadden. Uiteindelijk vonden we in een zijstraatje toch een leuk restaurantjje met lekker eten en ook nog voor weinig. Helaas kreeg Annemieke er ook nog gratis een acute voedselvergifiging bij.

Gelukkig hadden we vandaag een relaxdag gepland na al het reizen. We hebben dan ook lekker uitgeslapen, wat geÔnternet, gelezen en aan het zwembad gehangen.

's Middags zijn we nog een keer over de Jalang Malioboro gewandeld, om te kijken of we gisteren niets gemist hadden. Het was er nog drukker dan gisterenavond. Je kon er wel rustig rondlopen zonder echt lastig gevallen te worden door verkopers. Het was wel heel grappig om achter Erik en Joris aan te lopen en al die kleine mensjes steeds naar hen omhoog te zien kijken. Van de ene kant naar de andere kant van de straat is ook een hele belevenis. Het is een chaos van auto's, becaks (fietstaxi's) en paard en wagens en daardoorheen scheuren dan ook hier weer ontelbare scooters. Soms met hele families er op.
Toen we terug kwamen in het hotel hebben we nog vlug even een foto gemaakt met de portier van het hotel. Wij vonden hem op een kabouter lijken, maar hij vertelde dat dit het tenue van de wacht van de sultan is. In zijn paleis gaan we morgen een kijkje nemen. Daarna zijn we weer even het zwembad ingedoken.
's Avonds hebben we in de mooie tuin van het hotel gegeten en daarna nogmaals geprobeerd om de website online te krijgen. Helaas is dit nog steeds niet gelukt.