15 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Heerlijk uitgeslapen en "pas" om negen uur lekker onder de douche. Helaas viel toen de stroom uit in het hotel. Eerst maar ontbeten en ineens was er weer stroom. Gelukkig maar, want wat moeten de dames zonder föhn. Vandaag wilden we met de hop on hop off bus mee. Buiten het hotel kwamen we de stadswacht van gisteren weer tegen en hij bracht ons netjes naar de dichtstbijzijnde halte. Deze stadswachten zijn er om de toeristen een veilig gevoel te geven, zodat ze ook de volgende keer weer gewoon naar Kaapstad komen. We kochten een kaartje voor één dag en namen de blauwe lijn. Die bracht ons over een mooi stuk van Long Street. De huizen met de ijzeren balkonnetjes deden ons aan New Orleans denken.
Daarna liepen we nog een stukje over het landgoed en we kwamen bij een gebouw waar je een wijntour kon doen en wijn kon proeven. Om één uur konden we met de tour mee.Tijdens deze tour konden we zien en horen hoe de wijnen hier gemaakt worden. Van het plukken, persen en fermenteren tot aan het bottelen en laten rijpen in enorme eikenhouten vaten.
We reden weer naar Kirstenbosch en even voorbij de Botanical Gardens stapten we over op de roze lijn, de wijnroute. We kwamen door een mooi bosrijk gebied. Bij het Groot Constantia Estate stapten we uit. We liepen door velden met druiven op een prachtig landgoed met op de achtergrond de bergen. Bij één van de restaurants dronken we een lekker kopje koffie.
Na de tour was het tijd voor de wijnproeverij waar Anne en Paul aan meededen. Ook Natje proefde gezellig mee. We kregen een lijst met de wijnen van Constantia en daaruit mochten we er vijf kiezen. We kozen twee witte en drie rode. Wat een heerlijke wijnen en geen flauw bodempje, maar gewoon een goed glas. En aan uitspugen doen we niet, dus we kwamen behoorlijjk vrolijk weer buiten.
We stapten weer in de bus en reden het rondje van de wijnroute. Daarna stapten we weer over op de blauwe lijn waarmee we de kustroute reden. Grotendeels hetzelfde als eergisteren, maar nu de andere kant op en alweer vonden we deze route prachtig. We kwamen weer langs Hout Bay en bij Camps Bay stapten we uit. Bij een gezellig Grieks restaurant gingen we op het zonnige terras zitten. Hier kon je allemaal kleine Griekse gerechtjes bestellen, zoals je bij ons tapas besteld en het was allemaal even lekker. Daarna aten we nog heerlijke tiramisu en baklava. We liepen nog even naar het strand, maar hier begon het vreselijk hard te waaien. Dat doet het hier altijd en nu snapten we ook waarom er hier niemand op het strand ligt. De zee en de enorme golven waren hier wel weer ontzettend mooi.
We reden de rest van het rondje van de blauwe route en stapten uit bij het Waterfront. Hier liepen we weer door wat winkeltjes en bij het haventje gingen we in de zon op het terras zitten met een lekkere koude rosé en een trappistje. Terwijl we de zon onder zagen gaan zwommen er ook nog een paar zeehonden voorbij. We pikten de laatste zonnestralen nog even mee, want in Nederland sneeuwt het alweer. Wat zal dat wennen zijn overmorgen.