16,17 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Toen we vanochtend opstonden stormde het behoorlijk buiten. Toch zorgden we dat we op tijd al onze koffers op één kamer hadden staan die we vandaag nog wat langer aanhielden. Na het ontbijt stapten we om 8.00 uur in de bus, maar bij het Waterfront bleek dat de boot naar Robbeneiland niet vertrok vanwege de storm. Niet zo gek, maar wel jammer. In plaats daarvan zette Anton ons met de bus af bij de Biscuit Mill. Een oude koekfabriek die nu vol zit met winkeltjes en koffietentjes. Helaas was er veel gesloten, dus na een kop koffie waren we hier snel klaar.
We namen de taxi naar het African Museum om de harde wind even te ontvluchten. Een enorm museum met walvissen, haaien, dino-skeletten en alle Afrikaanse dieren. Ook een enorme opgezette giraffe en olifant. Ongelooflijk, dat we deze enorme dieren zo van dichtbij in het wild hebben gezien. Na een lekkere kop koffie met gebak gingen we weer verder.
Op naar het gezellige Longstreet. Wat een mooie huizen hier met al die ijzeren balkonnetjes. We liepen wat winkeltjes in en uit en kochten nog een paar prachtige bekers en espressokopjes van Afrikaans keramiek beschilderd met mooie kleuren. Zo kwamen we weer terug bij het hotel.
Bij het hotel tegenover ons hotel gingen we nog even naar de rooftopbar met mooi uitzicht over Kaapstad. Hier waaide het echter ook veel te hard. Daarom  dronken we in het cafeetje naast ons hotel weer een lekker wijntje en biertje.
Daarna namen we maar weer een taxi naar het Waterfront. Bij hetzelfde terras aan de haven als gisteren dronken we nog een flesje rosé en een biertje en hier slurpten we ondanks de harde wind nog even wat zonnestralen op. Heerlijk, wat zullen we dat missen.
Bij de Italiaan aten we lekkere pasta en pizza en met goed gevulde magen namen we een taxi terug naar het hotel. Daar konden we nog lekker even douchen en ons omkleden. Wel heel fijn om de kamer nog even te hebben. Beneden dronken we nog een lekker kopje koffie en om 20.00 uur stond Anton ons weer op te wachen om ons naar de luchthaven te brengen.

Daar aangekomen namen we met een stevige knuffel afscheid van Anton. Wat hebben we geboft met hem als onze chauffeur. We waren wel wat vroeg op de luchthaven dus druk was het nog niet bij het inchecken en bij de douane. We kochten nog wat flessen Amarula om thuis nog lekker na te kunnen genieten. Om 00.30 uur vertrekt ons vliegtuig weer naar Amsterdam.
Wat hebben we een ontzettend fijne vakantie gehad met zijn vieren. We hebben zo ontzettend veel gezien dat we echt het verslag weer terug moeten kijken. Al die wilde dieren zo dichtbij, prachtige natuur, de ontzettend mooie kust en als afsluiter het mooie Kaapstad. Op de twee regendagen na die we toch in de bus zaten hebben we enorm geboft met het weer. De accomodaties waren allemaal prima, met zelfs een paar heel erg mooie erbij. De leukste was toch wel die in Knysna met zijn allen in huisjes rondom het zwembad. We hadden een heel erg goede gids die ons enorm veel over het land heeft verteld, ook met dingen die hij persoonlijk zelf heeft meegemaakt en we hadden een super lieve chauffeur die ons overal veilig heen heeft gebracht met zijn nieuwe bus. Een reis van 5130 km. En wat hadden we een leuke groep, ook daarmee hadden we het getroffen.

Zuid Afrika is een land vol afwisseling. Telkens valt je mond weer open van het volgende dat je ziet of meemaakt. De verschillen zijn groot, vooral tussen arm en rijk, maar zonder uitzondering is iederen ontzettend aardig en vooral heel erg trots op hun land. We hebben genoten!