16 augustus 2022
We beginnen al een beetje op echte Italianen te lijken. In de ochtend actief en in de middag lekker even siŽsta :)
Iets voor half negen namen we in de haven van Peschiera de veerboot naar het stadje Sirmione. Sirmione ligt op een schiereilandje in het Gardameer en we konden al van ver het kasteeltje ervan zien liggen. De veerboot moest helemaal om het schiereilandje heen draaien om aan te leggen. Op de punt van het schiereiland zagen we de resten van oude Romeinse villa liggen met een strandje eronder. Normaal staat het water hier veel hoger, maar door de droogte die ook hier heerst staat het water van het Gardameer veel lager dan normaal.
Via een mooi pleintje liepen we van de aanlegsteiger het stadje in. Hier vonden we het meteen zoveel mooier dan in Peschiera. Kleine straatjes met oude huisjes, mooie  poorten waardoor je het stadje in en uit loopt en natuurlijk het kasteeltje van Sirmione. Het was nog niet zo warm en het waaide een beetje, dus dat was heerlijk slenteren. Op een terrasje terug op het plein dronken we koffie en aten we een heerlijk gebakje. Daarna liepen we terug naar de boot. Wat een mensenmassa kwam er intussen van de boten af het stadje in.
Wij namen de boot naar Lazise. Weer zo'n gezellig stadje en ook hier zagen we een mooi kasteeltje liggen. Ook Lazise had ontzettend veel leuke straatjes waar we lekker even rondliepen. Daarna konden we kiezen om de boot van iets over twaalven te nemen of pas om vier uur. Intussen was het weer flink warm geworden, dus kozen wij die van twaalf uur. Twintig minuten later waren we weer in Peschiera.
Daar haalden we nog wat te drinken en broodjes voor de lunch bij de supermarkt en lekkere koffie bij ons appartement op de hoek. Nadat dit op was deden we als echte Italianen een dutje en daarna namen we nog een lekkere duik in het zwembad. Het was intussen weer 32 graden geworden.
Vanavond maken we zelf Tikka Masala met rijst en naanbrood en daarna staat de wedstrijd van Rangers FC-PSV op het programma. Heerlijk even zo'n rustig dagje voordat we morgen weer verder rijden naar Toscane.
Double click Europa 2022