17 augustus 2022
We zijn in een paradijsje terechtgekomen vandaag, maar eerst  maar bij het begin beginnen. We haalden weer koffie en broodjes op de hoek voor ons ontbijt en al op tijd zaten we weer in de auto. Om kwart over negen kwamen we aan in Maranello. Alles ademt hier Ferrari. We kwamen langs de Ferrari fabriek, het testcentrum en overal zag je ferrari's rijden en het logo van Ferrari hangen. Wij gingen naar het Ferrari museum. We hadden helaas niet door dat je van te voren een tijdslot moest reserveren, dus moesten we in een aparte rij. Wij waren vroeg en er stonden er maar tien mensen voor ons, maar er mochten maar mondjesmaat mensen zonder tijdslot naar binnen. Gelukkig werden we tijdens het wachten vermaakt door prachtige ferrari's die over het parkeerterrein scheurden om naar het testcentrum te rijden. Geweldig! Na een twintig minuten waren wij aan de beurt. Intussen was de rij gigantisch lang geworden. De wachttijd was opgelopen naar zeker een uur of langer en dat in de brandende zon.
Eindelijk mochten we naar binnen. Wat een geweldige auto's staan hier. Vanaf de begintijd van Ferrari tot nu en natuurlijk ook de Formule-1 auto's. Er liepen ook een heleboel echte Ferrari fans rond, compleet in Ferrari tenue. Zij bekeken echt ieder detail van de auto's. Dat deden wij niet, maar ook wij vonden het prachtig om te zien allemaal. Nadat we alles op ons gemak bekeken hadden gingen we in het bijbehorende café een cappuccino drinken. In het melkschuim werd het logo van Ferrari gemaakt. Grappig en de koffie was ook nog erg lekker.
We waren nog te vroeg om naar het volgende appartement te gaan. Daarom gingen we eerst nog naar de Barberino Outlet vlakbij Bologna. Wat een mooi aangelegde outlet was dit. Helaas met niets van onze gading. We aten er voor de lunch wel een lekkere hamburger en daarna gingen we weer op weg. Was de weg vanaf Peschiera eerst nog saai en vlak, nu zagen we de Toscaanse heuvels opdoemen. Via een heleboel tunnels kwamen we steeds dichterbij dit mooie landschap.
In het dorpje Montelupo Fiorentino deden we nog eerst wat boodschappen bij de supermarkt en daarna gingen we dan echt op weg naar Residenze Piandaccoli in Lastra a Signa. We reden een lange steile slingerweg omhoog tussen prachtige hoge cipressen en tussen olijf- en wijngaarden door. Precies zo stel je je Toscane voor. Aan het einde van de weg kwamen we bij de Piandacolli olijf- en wijngaard terecht en midden in dat landgoed lag een eeuwenoud huis. We werden hartelijk welkom geheten door de eigenaresse en kregen een prachtig appartement met openslaande deuren naar ons eigen terrasje en met uitzicht over de wijngaard. Een paar stappen verder is het zwembad en achter het huis staan een aantal partytenten met tafels en bbq's die we mogen gebruiken, met uitzicht op de olijfgaard. Wat een geweldige plek is dit. Hier houden wij het de komende dagen wel uit.
Snel trokken we onze zwemkleding aan, want het was intussen 36 graden geworden. Wat een heerlijk water. We namen er een lekker drankje bij. Echt genieten zo. Vanavond hebben we geen zin meer om uitgebreid te koken en het dreigt te gaan onweren, dus bbq-en doen we wel een andere keer. Gewoon een lekkere kom soep en een gebakken eitje. Ook wel lekker voor een keer. En verder doen we gewoon lekker even helemaal niets :)
Double click Europa 2022