Double click Indonesië 20132011
19 juli 2013
Nadat we lekker hadden geslapen in Gilimanuk ging Erik in buurt even kijken of we ergens konden ontbijten. Helaas niet, want dit hotelletje ligt echt achteraf. Wel zag hij mooie huisjes, de haven en tempeltjes. Daarna gingen we buiten op het terras even de website bijwerken. We kregen er ook nog koffie en thee en geroosterd brood bij, prima dus. We konden nu het licht was ook het mooie tempeltje van het hotel zien.
Om 11.00 uur stond er netjes een chauffeur klaar met een busje. Het was weer even passen en meten met de bagage, maar toen konden we lekker uitgerust op weg naar Lovina. Op Java hadden we echte kamikaze chauffeurs, maar hier hadden we er één die bijna niet durfde te rijden. De rit zelf was wel ontzettend mooi. We kwamen door schattige Balinese dorpjes, met bij ieder huis wel een tempeltje. Soms nog mooier dan het huis zelf. Tussendoor een prachige natuur met palmbomen, rijstvelden en ander groen en uitzicht op de bergen en af en toe zicht op de zee. Ook zagen we regelmatig apen aan de kant van de weg zitten.

Anderhalf uur later kwamen we aan in Lovina. Hier belden we Walter, de eigenaar van Sawah Lovina Bungalows op en hij reed het laatste stukje voorop op zijn scooter. Na een zandpad kwamen we aan in een paradijsje. We werden hartelijk welkom geheten met een welkomstdrankje in het open restaurant en we bestelden meteen een ontzettend lekkere lunch. Daarna werden we naar onze bungalows gebracht. Op dit complex staan zes Balinese huisjes en de laatste twee in de rij waren voor ons. Die van ons heeft zelfs openslaande deuren met uitzicht over een mooi rijstveld, met daarachter de zee.
We trokken meteen onze badkleding aan en gingen naar het zwembad in de prachtig aangelegde tuin vol met de mooiste bomen, bloemen en planten. De rest van de dag hebben we lekker gezwommen en geluierd en tussendoor nog even geskyped met het thuisfront, want hier hebben we eindelijk ook een goede wifi verbinding.
's Avonds alweer heel erg lekker gegeten in het restaurant, met een heerlijke milkshake na. Morgenvroeg gaan we Lovina verkennen en kijken wat we nog kunnen regelen voor de komende dagen hier en dan weer lekker genieten in ons paradijsje. Hier houden we het de komende dagen nog wel even uit.