Double click Indonesië 20132011
26 juli 2013
Vandaag weer een relaxdag. Eerst weer een lekker ontbijtje en daarna meteen door naar het strand. Vandaag waaide het gelukkig niet meer zo hard. Precies genoeg om het niet te warm te krigen en wat liggen die strandbedjes lekker. Zo was het goed uit te houden. Voor de late lunch gingen we naar een strandtentje net buiten het hotel en daar zaten we met onze voetjes in het zand terwijl we uitkeken over zee.
 
Intussen was het wel wat bewolkt geworden en besloten we een taxi te nemen naar Kuta. We waren er binnen een half uur en werden afgezet bij de Discovery Mall. Een mooi winkelcentrum waar we lekker even geshopt hebben en daarna namen we buiten op het terras een lekkere Starbucks koffie met gebak.Op het strand bij de mall zagen we dat er hier veel meer golfslag is. Hier zijn dan ook veel surfers. De zon stond al laag en dat zag er mooi uit zo boven zee.
We liepen een stukje langs de hoofdstraat. Hier waren weer ontzettend veel winkeltjes met weer allemaal dezelfde spulletjes. We gingen dan ook zo snel mogelijk weer richting het mooie strand. Hier zagen we veel surfers en andere toeristen zitten. Aan het begin van het strand staan een heleboel mannetjes met grote koelboxen en stapelstoeltjes. Wij gingen ook bij één van hen zitten. Hij had zelfs een bordje in de boom hangen met Coco's Bar. Er werden stoeltjes voor ons neergezet in het zand en drie Bintang kratjes als tafeltjes. En zo zaten we met een Bintang er bij te kijken naar de mooie zonsondergang.
Er kwamen weer allemaal verkopers voorbij, maar hier gelukkig niet zo irritant. Een armbandverkoopster met veel humor mocht bij ons komen zitten en we kochten nog een paar armbandjes van haar. Onze "barman" pakte zijn gitaar er bij en hij bleek nog heel goed te kunnen spelen en zingen ook. We zijn dan ook een hele tijd blijven zitten, totdat het allang donker was. Wat was dit onverwacht ontzettend gezellig.
Daarna door naar het Hardrock Café van Kuta. De minst mooie die we ooit gezien hebben, maar wat hebben we er lekker gegeten. Een taxi terug naar Sanur was ook weer snel gevonden. Nu de website even bijwerken en dan naar bed. Morgen worden we alweer vroeg opghaald voor een fietstocht vanaf een vulkaan door de binnenlanden van Bali.