Double click Indonesië 20132011
28 juli 2013
Weer een relaxdag vandaag. Na het ontbijt gingen we weer meteen door naar de lekkere bedjes op het strand. Het waaide niet meer zo hard als de afgelopen dagen. Net genoeg om het lekker uit te kunnen houden in de zon. We zagen nog een parasailer landen bovenop een man op een standbedje. In de verte kwamen steeds bootjes voorbij en verderop zagen we steeds enorme vliegers, want er is een vliegerfestival aan de gang in de buurt.
 
Voor de late lunch liepen we lekker langs het strand en in een strandtentje van Belgische eigenaars aten we kroketten, frikandellen en friet stoofvlees. Ook wel weer even lekker en met weer een mooi uitzicht op zee en op de ontelbaar veel gekleurde bootjes hier.
Om 16.00 uur waren we weer in de lobby waar we af hadden gesproken met een chauffeur om ons naar de Tanah Lot te brengen. Een tempel op een klif in zee. Eerst door het drukke verkeer rondom Denpassar. Hier zagen we teams met enorme vliegers op hun auto. Er omheen de rest van het team op hun scootertjes al toeterend en met vlaggen zwaaiend. En ook nu weer scootertjes met hele families er op. Van onze chauffeur hoorden we dat de leeftijd om scooter te mogen rijden eigenlijk 17 jaar is, maar iedereen rijdt er al vanaf 10 jaar op. Je rijbewijs haal je na één uur les. De maximumsnelheid is eigenlijk 70 km per uur, maar als je harder wil mag dat ook. Toch rijdt niemand hier snel, daarom zie je ondanks de enorme chaos toch geen ongelukken.
Tussen weer hele mooie rijstvelden door reden we verder. Aan de kant van de weg zagen we heel veel etenskraampjes, waar de locale bevolking aan het eten was. Het bleef heel erg druk op de weg, maar gelukkig kwamen we toch op tijd voor zonsondergang aan bij de tempel. Na een kaartje te hebben gekocht moesten we eerst weer langs ontelbaar veel souvenirkraampjes. Toch waren ze hier gelukkig niet heel opdringerig. Bij de tempel zelf liepen we door naar een terras met mooi uitzicht op de tempel.
We dronken wat en zagen de zon steeds verder onder gaan. De Tanah Lot ligt echt heel mooi op een klif in de zee. Er is hier een flinke golfslag en ook dat was een mooi gezicht. We kletsten nog wat met een stel uit San Francisco en maakten de ene foto na de andere, wat niet mee viel tegen de zon in. Daarna gingen we via alle kraampjes weer terug naar de taxi. De terugweg ging gelukkig een stuk sneller. Daarna aten we nog wat in Sanur zelf.