Double click Amerika 2015
Ook hier weer een prima ontbijtje. We konden zelfs kleine pannekoekjes maken. Daarna gingen we op weg naar het Kennedy Space Center. Onderweg zagen we nog een groot cruiseschip van Disney liggen. Wat een enorm ding. We dachten zo de weg wel te weten, maar reden per ongeluk naar een militair gedeelte. Dat gebeurde denk ik wel vaker, want na het tonen van onze ID mochten we op de basis draaien en kregen we een plattegrond mee van hoe te rijden. Even later waren we bij het goede gedeelte. We hadden in het hotel al vouchers gekocht met korting en die konden we hier omruilen voor echte tickets. Bij de ingang stond een mooie bol met het embleem van de Nasa en een fontein met een stenen wand met een foto en een mooie tekst van Kennedy. Hij heeft destijds het ruimtevaartprogramma nieuw leven ingeblazen. Nadat de Russen als eerste iemand in de ruimte hadden besloot hij dat er alles op alles gezet moest worden om iemand op de maan de krijgen.

Als eerste gingen we met een tourbus mee over het enorme terrein van de Nasa. We zagen een groot gebouw waar alles ontwikkeld word. Op dit moment zijn ze bezig met een nieuwe raket de SLS. Deze moet uiteindelijk mensen naar Mars brengen. We zagen enorme lanceerplatforms met vier grote rupsvoertuigen eronder waarmee ze vervoerd kunnen worden. Wat een enorme dingen als je er zo vlak bij bent. Ook zagen we de raketinstallatie van waaruit o.a. de spaceshuttles zijn gelanceerd.
10 augustus 2015
We werden afgezet bij een grote hal. Hier kregen we eerst een filmpje te zien over de ontwikkeling van de Apollo. In een volgende hal kwamen we bij het originele commandocentrum. Hier werd de lancering van de eerste bemande Apollo nagebootst. Daarna kwamen we in een hal waar een Apollo hing. Onvoorstelbaar groot. Er hingen ruimtepakken, andere ruimtevoertuigen en er waren stukjes maansteen te zien. We mochten zelf ook een stukje maansteen voelen.
Hierna namen we de volgende bus weer terug naar het begin en we gingen naar een hal met daarvoor de raketinstallatie van de spaceshuttle Atlantis. Als eerste kregen we weer een film te zien over de ontwikkeling van de spaceshuttle met alle tegenslagen. Ze zijn er uiteindelijk 12 jaar mee bezig geweest. Aan het einde van de film werd het doek ineens doorzichtig en zagen we de echte Atlantis hangen. Echt een kippenvelmoment. Die Amerikanen weten wel hoe ze zoiets moeten doen. Je kon de Atlantis van vlakbij van alle kanten bekijken en oud medewerkers van de Atlantis stonden hun verhalen te vertellen. Je kon ook zien hoe de astronauten wekten in de ruimte, hoe ze sliepen, aten en naar de w.c. gingen. Ook was er een indrukwekkende ruimte met foto's en dierbare spulletjes van de verongelukte spaceshuttles de Challenger en de Columbia en nog wat stukken die ze terug gevonden hebben. We gingen ook nog in een simulator. Hier konden we zelf beleven hoe een lancering voor de astronauten voelt.
Intussen was het al half twee en we hadden honger gekregen. In het restaurant aten we een hapje en dronken we wat. Daarna bekeken we nog het memorial van alle omgekomen astronauten van de Nasa. Een kleine tentoonstelling van de geschiedenis van de ruimtevaart met o.a. een replica van de Russische Sputnik die als eerste een mens in de ruimte had gebracht. Ook liepen we nog door de Rocket Garden met enorme rakketten. Daamee hadden we alles wel gezien. We vonden het heel indrukwekkend en waren dan ook blij hierheen gegaan te zijn.
Op de terugweg zagen we nog een Bald Eagle. De Amerikaanse zeearend die op het wapen van Amerika staat. Helaas konden we daar niet stoppen. Even voor het hotel bezochten we nog even Ron Johns Surfshop. Deze is ontzettend bekend in Amerika. We zagen inderdaad erg veel mooie surfplanken en allerlei andere dingen die met watersport te maken hadden. Een stuk verderop bij een winkeltje kochten we voor Anouk een bodyboard. De golven zijn hier op dit moment niet echt geschikt om te surfen. We gingen lekker een paar uurtjes naar het strand en Anouk probeerde haar bodyboard uit. Het water was weer erg lekker. Daarna douchen en toen hadden we helemaal geen zin meer om uit eten te gaan. We haalden pizza en die aten we op een picknickbank bij het hotel op met een lekker biertje er bij. Een gezellige afsluiting van weer een leuke dag.