We hadden een transfer geregeld vanuit onze volgende lodge, omdat ze in dit hotel geen Engels spreken. Om half tien was de chauffeur er al. We checkten snel uit en gingen op weg naar Mai Chau. Hadden we al gezegd dat Vietnam mooi is? Vietnam is ontzettend mooi. Ook deze rit weer. Eerst de prachtige natuur van Ninh Binh met de Karstrotsen en daarna urenlang uitzichten op oneindig veel rijstvelden in de mooiste kleur groen die je maar kunt bedenken. Overal liepen de paarden, koeien, buffels, geiten en varkens zomaar langs en op de weg. Op een gegeven moment zag Erik dat onze chauffeur moe begon te worden. Die was natuurlijk al vanaf zes uur onderweg. We lieten hem in een dorpje stoppen en bij een tentje langs de weg gingen we op de plastic krukjes wat drinken. Voor onze chauffeur kochten we een Red Bull. We reden de bergen in en bovenaan stopte onze chauffeur zodat we even een foto van het uitzicht konden maken. Ook bij het uitzicht op het dorpje Mai Chau dat in een mooie vallei tussen de bergen ligt stopten we even.
Dou Vietnam 2017
11 augustus 2017
Zo'n drie uur later reden we door Mai Chau heen naar de Mai Chau Lodge. Wat lag deze ook weer ontzettend mooi. Aan de ene kant een groot meer met waterlelies, aan de andere kant de rijstvelden en aan de voorkant de bergen.  We werden ook hier weer verwelkomd met een koud nat doekje en een welkomstdrankje. Daarna werden we naar onze kamer gebracht. Alweer een erg mooie kamer met balkon. Vanaf het balkon hebben we aan de ene kant utizicht op de bergen en aan de andere kant op het meer.
We gingen eerst maar eens lunchen in het open restaurant met uitzicht op het meer. Na al dat Vietnamese eten van afgelopen dagen weer eens een lekkere sandwich. Daarna trokken we snel onze badkleding aan, want we hebben hier ook een fijn zwembad. Heerlijk, want ook hier in de bergen is het nog steeds niets koeler.
Tegen half vijf begon het wat bewolkt te raken en de zon stond ook weer wat lager. We pakten daarom de gratis fietsen van het hotel en fietsten tussen de rijsvelden door. Hier waren overel mensen aan het werk. Mooi om te zien. We kwamen ook bij een dorpje waar overal paalwoningen stonden die typisch zijn voor dit gebied. Ook hingen overal stoffen te koop die hier geweven worden. De mensen laten je hier lekker met rust. Heel anders dan in het opdringerige Ninh Binh. Door de rijstvelden heen reden we naar de hoofdstraat van Mai Chau. Hier waren ook wat marktkraampjes. Als je ziet wat er hier allemaal op de bbq gaat dan zou je spontaan vegetarier worden.
Na een uurtje hadden we wel weer genoeg gefietst voor vandaag. Anne had nog flink wat spierpijn van het traplopen de vorige dag. Morgen fietsen we wel weer een stuk de andere kant op. We brachten de fietsen weer terug en zagen dat er intussen flink in het meer gezwommen werd. Heel veel mensen met zwemvesten aan. Veel Vietnamezen kunnen niet zwemmen. We keken in de kamer met airco nog een paar afleveringen van Penoza en daarna gingen we eten in het restaurant. Een lekkere afsluiting van weer een mooie dag.