Double click Amerika 2015
Na het ontbijt eerst nog een uurtje naar het mooie strand hier. Anouk ging nog even bodyboarden en vandaag had ze ook veel betere golven. Daarna een snelle douche om het zand van ons af te spoelen en de laatste spullen in de koffer. Toch wel heel fijn om vanaf nu bijna twee weken niet meer uit een koffer te hoeven leven.
11 augustus 2015
We waren te vroeg om naar de villa te rijden, dus gingen we op zoek naar het Merrit Island Wildlife Refuge. Op goed geluk reden we weer richting Kennedy Space Center en toen we daar niet verder mochten op goed geluk een andere weg in. Daar haalden we bij de Mac Donaldīs een koffie en een lekkere shake. Hier wisten ze ons te vertellen dat we op de goede weg zaten. Even later reden we de refuge binnen. We reden daar de Black Point Wildlife Drive. Meteen na de ingang zagen we al een kleine alligator liggen. Een klein stukje verderop stond een soort brievenbus waar je de entree van $5 in moet stoppen en een kaartje in moet vullen om aan je spiegel te hangen. Nadat we dit gedaan hadden reden we op een zandweg die goed te rijden was door een prachtig gebied met veel water en groen. Overal zagen we weer de meest mooie vogels en op een gegeven moment nog een kleine alligator in het water.
Na een uurtje reden we de Wildlife Drive weer uit en reden we verder naar een Mannatee Deck. Nadat we auto hadden geparkeerd liepen we het houten deck op en meteen zagen we al een dolfijn. Hij sprong twee keer hoog uit het water en weg was hij weer. Mannatees bijven steeds 2 tot 4 minuten onder water. Telkens zagen we eerst bubbels en dan ineens de snuit van zoīn beest. Telkens weer te snel om een foto te maken. Eentje bleef er steeds met zijn rug boven water, maar weer niet met zijn snuit.
Het was intussen ontzettend heet geworden, dus op naar Orlando dan maar. Al snel zagen we de borden waarop Orlando werd aangegeven. Wij verblijven in Kissimee en daar gingen we eerst naar een winkelgebied, de Loop, waarvan wij wisten dat er een Panera Bread moest zitten. Hier aten we een lekkere kop soep en een broodje. We zagen veel leuke winkels bij de Loop, maar die bewaren we voor een andere keer.
Snel verder naar de villa en al snel kwamen we in bekend gebied. Helaas was de schoonmaakster nog niet klaar, dus reden we maar verder naar de Walmart een stukje verderop voor de eerste boodschappen. We keken onze ogen weer uit in deze enorme winkel en hadden al snel weer een kar vol. Het was even stapelen op onze bagage, maar het lukte. Met de code openden we het sleutelkastje, alarm eraf en naar binnen. Dit voelde als thuiskomen. Op een nieuw kleed en een nieuwe televisie in Anouk haar kamer na was er niets veranderd sinds vorig jaar.

De boodschappen gingen in de koelkast en de koffers werden uitgepakt. Al snel draaide de eerste wasmachine en dat was ook wel nodig na bijna twee weken. Wat fijn toch die enorme Amerikaanse wasmachines en drogers. Terwijl de was draaide sprongen we lekker in ons zwembad met een wijntje en biertje er bij. We maakten een lekkere pan nasi en keken nog de nieuwste Disneyfilm om alvast in de stemming te komen voor morgen. Dan gaan we naar Magic Kingdom. Hier hebben we heel erg veel zin in.