Double click Amerika 20122011
Zoals we al wel hadden verwacht hadden we vanmorgen door het tijdverschil geen enkele moeite om op vroeg op te staan. Na een ontbijtkoek gegeten te hebben zaten we dan ook al om 6.15 uur in de metro en waren al iets na zevenen bij het Witte Huis. Na een aantal paspoort- en veiligheidscontroles mochten we naar binnen. Eerst door een gang met foto's van de verschillende presidenten en van president Obama met zijn gezin. Daarna mochten we verschillende kamers en ontvangstruimtes zien die voor officiŽle ontvangsten en interviews gebruikt worden. Ook kon je de serviezen van de presidenten zien. Daarna door de officiŽle ingang er weer uit. Hier mochten we ook foto's maken. Het bewijs dat we er echt geweest zijn! Na nog een paar foto's van de voorkant van het Witte Huis gingen we met de metro terug richting het hotel. Naast het metrostation gingen we brunchen bij de IHOP. Dit was meteen genoeg voor de rest van de dag.
11 juli 2012
Na de camera's opgehaald te hebben bij het hotel (deze mochten we namelijk niet meenemen naar het Witte Huis) namen we de metro naar Arlington Cemetry. Een enorme militaire begraafplaats. Heel indrukwekkend. We bezochten hier het graf van de Kennedy's met zijn eeuwigdurende vlam en het graf van de onbekende soldaat. We waren hier net op tijd voor de wisseling van de wacht. Dit ging ontzettend strak en dat met deze hitte, want de temperatuur was inmiddels opgelopen naar 32 graden. We namen hierna dan ook snel de metro naar de Mall.
Hierna gingen we lekker afkoelen in het National Air and Space Museum. Eerst lekker koud drinken en uitpuffen en daarna een uurtje door het museum gelopen. Veel mooie vliegtuigen natuurlijk, uit de hele Amerikaanse geschiedenis. En natuurlijk het ruimtevaartgedeelte met de Apollo.
We waren vroeger klaar dan gedacht, dus toen maar op naar het Capitol dat hier niet zo ver vandaan lag. We hadden geluk en mochten nog met de ťťn na laatste tour mee. Het Capitol is van buiten en van binnen een enorm mooi gebouw. Vooral de Rotunda met zijn mooie plafond. Hierna ondergronds door een tunnel naar de Library of Congress. Ook alweer zo mooi.
Toen we buiten kwamen kregen we meteen weer een klap van de hitte. We besloten dan ook om maar terug te gaan naar het hotel om even lekker te relaxen. Vanavond gaan we in de buurt nog lekker uit eten.