Double click Amerika 2015
Wat hebben we weer lekker geslapen in "onze" villa. Toch hadden we er geen moeite mee om vroeg op te staan, want vandaag gingen we naar het Magic Kingdom, het hoofdpark van de vier Disneyparken. We vertrokken om 8.00 uur bij onze villa en een half uur later waren we er. We mochten bijna vooraan parkeren. We konden kiezen tussen de ferry en de monorail om verder naar het park te gaan. We kozen voor de ferry en die vertrok al meteen. In de verte zagen we het kasteel al liggen. We activeerden met onze van te voren aangeschafte pasjes onze vingerafdruk en waren net op tijd voor de opening van het park. Bovenop het mooie treinstation werd gedanst en gezongen. Er kwam een stoomtrein voorbij rijden met alle Disneyfiguren en Mickey Mouse telde af van 10 naar 0. Die gekke Amerikanen barsten dan spontaan in geklap en gejuich uit. Mooi om te zien.
12 augustus 2015
Tussen de fastpassen door deden we atracties waar maar een kleine wachtrij was. Natuurlijk ook It's a Small World. Ondanks de drukte was dit lekker relaxed zo. Mooi systeem dat fastpass systeem. Het was erg warm, maar wel goed te doen. Ook omdat er van tijd tot tijd wat bewolking was. Tussendoor haalden we steeds wat kouds te drinken en nog iets lekkers erbij van de Starbucks. Na onze derde fastpass konden we weer een nieuwe reserveren. Veel was er al weg, maar we konden nog in de Little Mermaid. Een vrij nieuwe ride langs allemaal scenes uit de tekenfilm. Wat kunnen ze tegenwoordig mooie animatronics maken. Daarna konden we pas een fastpass regelen voor zeven uur 's avonds voor Space Mountain.

We zagen een ontzettend mooie parade voorbij komen met alle Disneyfiguren en daarna aten we lekkere flatbreads als lunch. We gingen nog naar de Hall of the Presidents. Een kleine voorstelling met alle presidenten als animatronics. Lekker Amerikaans. In Adventureland gingen we naar de Enchanted Tiki room. Deze vonden we in CaliforniŽ al zo leuk met alle pratende en zingende vogels. Pirates of the Caribbean was helaas dicht voor onderhoud. Intussen werd de lucht gitzwart en begon het te regenen. Erik en Anne gingen op een overdekt terrasje zitten en Joris en Anouk deden tussen de buien door een interactive Quest met een schatkaart. Hierbij kon je met je entreepas allerlei dingen activeren, zoals een kanon op het water. Het is niet zo heel erg bekend dat je dit kunt doen, dus de mensen om hen heen snapten er niets van hoe zij dat deden. Ja, Disney haalt echt het kind in je weer naar boven, maar dat is nog niets vergeleken met de Amerikanen zelf. Zij lopen bijna allemaal in Disneyshirts of met Mickey Mouse oren of een kroontje op hun hoofd.
Door de mooi aangelegde Main Street liepen we richting het kasteel. Vele malen mooier dan die in CaliforniŽ en volgens Anouk ook veel mooier en groter dan die in Parijs. We hadden van te voren drie fastpassen kunnen reserveren en die hadden we ingezet op Buzz Lightyear (een lasergame vanuit karretjes), Big Thunder Road Mountain (een mooi aangelegde achtbaan) en Haunted Mansion (een ride door een spookslot). Deze laatste hadden we ook in CalifornÔe gezien en Anouk in Parijs, maar deze is veel mooier en uitgebreider met een heleboel humor er in. In Big Thunder Road Mountain was Anouk nog nooit geweest, omdat hij altijd kapot was. Nu is het eindelijk gelukt en ze vond hem erg leuk.
Na een uurtje was de regen opgehouden. Het was pas 17.00 uur en onze volgende fastpass zou om 19.00 uur in gaan. We hadden al veel gedaan en voor de andere actracties stonden nu enorme wachtrijden. Daar hadden we geen zin in, we hebben ten slotte toch een zeven dagen pas. We besloten dan ook om onze fastpass niet te gebruiken en even terug naar de villa te rijden. Daar koelden we lekker even af. We aten een kop soep en een gebakken eitje en om 20.30 uur gingen we terug naar het park voor de shows.

We hadden een plekje vrij ver vooraan precies midden voor het kasteel. Daarop werden beelden geprojecteerd, waardoor het kasteel steeds weer veranderde in iets anders. Daarbij de bekende Disneymuziek. Echt prachtig. Wat een show. Niet in woorden of met foto's uit te leggen. Toen op een gegeven moment Elsa uit Frozen werd geprojecteerd begonnen alle Amerikanen mee te zingen en toen ze Mickey zagen bij de afsluiting gingen ze helemaal uit hun dak. Al snel daarna begon de vuurwerk show. Eerst kwam Tinkerbell voorbij vliegen en daarna volgde een spectaculair vuurwerk.
We hadden gedacht dat het wat minder warm zou zijn, maar dat hadden we verkeerd gedacht. We stonden niet meer in de brandende zon, maar het was nog steeds heel erg warm. We gingen dan ook snel iets te drinken halen. Nou ja snel, dat viel tegen. Dat wilde natuurlijk iedereen na de show. Uiteindelijk lukte het en we namen ons drinken mee naar het centrale plein van Main Steet. Hier hadden we nog een fastpass kunnen bemachtigen voor de Electrical Parade. We zaten zo lekker in het midden op de grond en de mooie lichtjesparade reed zo om ons heen. Een mooie afsluiting van een geweldig dag. Met de monorail waren we zo weer terug bij de parkeerplaats en weer een half uur later terug in de villa. Nog even een lekkere douche en daarna vielen we als een blok in slaap.