Wat een heerlijke temperatuur vanochtend. Het was "maar" 27 graden. Na het ontbijt pakten we dan ook snel weer twee fietsen en fietsten het dorp in. Hier is op zondagochtend markt. We keken onze ogen weer uit. Je moet echt niet gevoelig zijn hier. Kippen, varkens, eenden en zelfs hondjes in hele kleine korven. De kippen en eenden worden nog levend met de poten bij elkaar gebonden, gewogen en in een plastic zak gestopt. Maar we moeten ook niet hypocriet zijn. We eten zelf het vlees ook en we hebben in heel Vietnam gezien hoe goed de dieren het hier bij leven hebben. Ze scharrelen hier tenminste nog de hele dag vrij rond. Honden worden hier veel als huisdier gehouden en verder zullen we er maar niet bij nadenken.
Dou Vietnam 2017
13 augustus 2017
Na het bezoek aan de markt fietsten we de andere kant van de vallei in. We kwamen weer voorbij de lodge en langs nog meer prachtige rijstvelden. We fietsten weer een dorpje in. Deze keer iets minder authentiek. Hier waren veel homestay's waar toeristen voor veel geld zogenaamd op een authentieke manier bij de locals slapen op een matje op de grond onder een klamboe. Toch blij dat wij voor de lodge hebben gekozen. Overal zag je de stoffen en de kleding hangen die in dit gebied gemaakt wordt. Echt heel mooi. Twee meisjes wilden ook wel even voor ons poseren. Bij één van de homestay's dronken we een koud blikje fris en daarna fietsten we via de rijstvelden weer terug naar de Mai Chau Lodge.
Tussen de middag lunchten we nog even in de lodge. Daarna vroegen we om een taxi voor ons te bellen die ons een dorpje verderop naar een hotel bracht. Ons hotel in Hanoi had voor ons geregeld dat we vanaf daar met een busje mee konden dat om drie uur zou vertrekken. Dat werd uiteindelijk half vier. Al snel reden we de vallei weer uit de bergen in. We konden van bovenaf nog even Mai Chau zien liggen. Het eerste stuk ging weer door de mooie bergen en daarna reden we weer langs rijstvelden afgewisseld met kleine dorpjes.
Iets na zeven uur reden we Hanoi weer binnen. In het weekend is het Old Quarter waar ons hotel ligt afgesloten voor verkeer. We moesten dus nog een klein stukje lopen. Wat een drukte vergeleken met van de week. In het Hanoi Old Centre Hotel herkenden ze ons nog. We kregen al snel de sleutel van onze kamer. Een iets kleinere deze keer, de vorige keer was natuurlijk ook een upgrade. Wel hadden ze als welkom allemaal roosjes op ons bed gelegd. Anne wilde er een foto van maken en schrok toen ontzettend. De fotocamera was weg. Wat een pech. In de eerste week was de camera stuk gevallen en nu de nieuwe camera weg. We dachten meteen dat hij in de drukte bij het uitstappen gestolen was, maar we lieten toch voor de zekerheid de receptie nog even met het busje bellen. En gelukkig, ze hadden hem gevonden. De portier ging hem snel voor ons halen en we beloonden hem met een mooie fooi. Wat een opluchting.
Daarna gingen we nog even het oude centrum in. Wat een mensenmassa. Er waren wat straatartiesten bezig. Onder andere met Vietnamese muziek. We hadden na onze lunch van vanmiddag niet zo veel honger meer. Dus besloten we om snel even een hamburgermenu van de Burger King te eten. We liepen nog even over de Night Market met overal dezelfde kramen met dezelfde souvenirs en kleding. En ook hier was het weer razend druk. Niet echt ons ding. We waren ook best moe van al het reizen de afgelopen week. Daarom haalden we lekker wat biertjes bij de supermarkt en namen die mee naar onze kamer. Wel zo fijn even. Morgen gaan we Hanoi wel weer in.