Nadat we vanochtend lekker een beetje hadden uitgeslapen kregen we weer een prima ontbijtje. Daarna bestelden we een Uber om ons naar de Temple of Literature te brengen. Een mooie tempel uit 1070 die ook de eerste universiteit van  Vietnam was. We kwamen binnen door een mooie poort met daarachter een tuin met grote oude bomen en vijvers met mooie lotusbloemen.
Dou Vietnam 2017
14 augustus 2017
Een stuk verderop waren aan de zijkanten galerijen met grote stenen schildpadden met daarbovenop een stenen plateau met de namen van gepromoveerde studenten. Aan het einde een mooie tempel met aan beide kanten een paviljoentje. En met een grote trommel en de andere met een grote bel.
Na even rondgekeken te hebben gingen we vlakbij de tempel even iets drinken en daar bestelden we ook meteen een Uber terug. We liepen nog door wat winkelstraatjes en kochten alvast een pak goede Vietnamese koffie voor thuis in ons espresso apparaat. We zagen nog de mooie St. Joseph's Cathedral en via de winkelstraatjes liepen we weer terug naar het hotel.
Daar puften we even uit om een uurtje later weer op pad te gaan. Het was vandaag gelukkig bewolkt en het waaide zelfs een beetje. Ook was het vandaag "maar" 32 graden. Dat scheelt een stuk. We liepen lekker in de schaduw langs het Hoan Kiem meer en aan de overkant dronken we heerlijke koffie met een stukje gebak erbij. We liepen nog een stukje verder naar het operagebouw van Hanoi en daarna vonden we het weer even welletjes geweest.
Eind van de middag slenterden we weer lekker door het Old Quarter. Bij een open cafeetje dronken we een koud biertje. Zo zagen we het straatleven weer voorbij komen. Dat blijft toch echt leuk hier. We eindigden weer op het grote plein bij het meer waar we een reservering hadden bij het Korean bbq restaurant dat eerder zo goed bevallen was. Ook deze keer was het weer ontzettend lekker en ook het bier en de cocktails smaakten weer prima. Nu nog even verslag maken en onze tassen weer inpakken want morgenvroeg worden we opgehaald voor een driedaagse cruise door Halong Bay.