Double click Amerika 2015
Vandaag weer op tijd op want we gingen naar ons tweede Disneypark, de Hollywood Studio's. Hier is alles op film gericht. Om 8.00 uur gingen we weer de deur uit (hoezo vakantie) en om 8.30 uur reden we de parkeerplaats op. Weer lekker vooraan. Na het scannen van onze vingerafdruk mochten we naar binnen. We hadden als eerste een fastpass voor de Tower of Terror, maar toen we daar aankwamen was er maar een wachttijd van 10 minuten. Vlug zo alvast maar een keer er in. De Tower of Terror is een enorm hoog gebouw. Je ziet het overal op het inmense Disneyterrein bovenuit steken. Het is gebouwd als een oud hotel met ontzettend mooie details overal. Je stapt in een lift en gaat op een bankje zitten me een veiligheidsriem om. Dan ga je langzaam omhoog, de deur gaat open en je komt terecht in de Twilight Zone. Dan ga je nog hoger en ineens ga je in een vrije val. Weer omhoog en op dat moment kun je ook naar buiten kijken en zie je hoe hoog je zit. Dit herhaalt zich nog een paar keer totdat je weer beneden bent. Heel erg gaaf. We gingen meteen nog een keer, want er was nog steeds geen wachttijd. De Fastpass hadden we intussen omgezet naar iets anders.
14 augustus 2015
We konden op de telefoon de wachttijden zien en gingen in The Great Movie Ride langs allerlei bekende filmdecors. Ook hier konden we zo instappen. Bij de Rock'n'roller coaster was het wel drukker, maar hier hadden we weer een fastpass. Dit was een geweldige darkride (achtbaan in het donker) met de muziek van Aerosmith erbij.
We zagen intussen op het centrale plein een kleine parade van Frozen voorbij komen en intussen lieten ze het op het plein sneeuwen. Toch wel grappig bij 32 graden. Ondertussen had Anouk alweer een nieuwe Disneypenny te pakken. Daarna was het tijd voor de volgende Fastpass. De Frozen Sing Along. Anouk en Anne zijn echte fans, maar Erik en Joris hadden er niet zo'n zin in. De show werd echter door twee acteurs met zoveel humor gebracht dat zelfs zij het geweldig vonden en ook in het theater begon het natuurlijk te sneeuwen.
Tijd voor een hapje en drankje en daarna gingen we in de rest van de atracties en shows. Handig zo'n app met wachttijden. We hoefden dan ook nergens langer dan een kwartiertje te wachten. De Indiana Jones show was geweldig met steeds een nieuw decor en nieuwe stunts. Heel de eerste film wel nagespeeld. Beauty en the Beast was ook heel mooi en als klapper de show Lights Motors Action. Op een gigantische set werden stunts gedaan met snelle auto's, motoren en jetski's. Echt geweldig om te zien hoeveel controle die mannen over hun voertuig hebben. Je zag steeds een aantal stunts en hoe die op werden genomen. Op het laatst zag je dit terug in een film met als einde een auto die boven uit een gebouw kwam springen. Wat een geweldige show.
Hiena nog in de Star Tours, een Star Wars Simulator. Toen we daaruit kwamen zagen we de lucht weer betrekken en in de verte hoorden we het al rommelen. Het was intussen etenstijd en dus gingen we in een restaurantje vlakbij wat eten en drinken. We zaten er nog maar net toen het onweer losbarstte. Even later gingen de sluizen weer open. Als het hier regent dan regent het ook echt hard. We zagen iedereen rennen en poncho's aantrekken, maar wij zaten lekker droog.
Een uurtje later begon het iets minder hard te regenen. We besloten terug naar de villa te gaan een een andere keer voor de avondshows terug te komen. We hadden de hele dag al geluk gehad met het weer en de wachttijden. Terug in de villa gingen we nog even poolen op ons poolbiljart in de garage en daarna met een biertje, wijntje en chipje op de bank om America's Got Talent te kijken. Het was alweer een geweldige dag.