Double click Amerika 20122011
Vandaag konden we lekker rustig aan doen, maar we waren toch weer vroeg wakker. Dit keer zat er wel ontbijt bij het hotel en dat was prima. We namen de shuttle naar het vliegveld en daar de train naar het centrum. Ze noemen het de train, maar het lijkt meer op de metro, maar dan vooral bovengronds. We begonnen bij de Water Tower en het Pumping Station. Twee mooie oude gebouwen midden tussen de wolkenkrabbers. Dit zijn twee van de weinige gebouwen die de grote brand van Chicago hebben overleefd. Hier staat ook een mooie mall met de American Girl Place. Hier kun je een pop laten maken naar het evenbeeld van je kind, met dezelfde kleren. Er is zelfs een poppenkapper, ongelofelijk. Toen we weer buiten kwamen was het nog zonnig met een lekker windje erbij.
14 juli 2012
We liepen over de Magnificent Mile, een lange winkelstraat met alle bekende merken. Hier kocht Anouk een leuk shirt en Joris een vest. Helaas begon het te regenen en snel gingen we een warenhuis binnen waar we bij de foodcourt gingen eten. Een lekker bordje noedels bij de Panda Express. Erg lekker. Toen we buiten kwamen regende het nog steeds. We kochten een paraplu, maar dat was al snel niet meer genoeg. Gelukkig regende het na een tijdje schuilen weer wat minder en konden we verder naar het Wrigley Building aan de Chicago River. Wat heeft Chicago veel mooie gebouwen. Weer heel anders dan Washington.
Helaas begon het weer harder te regenen. We namen dan ook snel de train die de Loop rijdt. Een rondje bovengronds door het centrum. Onderweg stapten we uit om naar een boekwinkel te gaan voor Anouk. Daarna reden we weer verder over de loop.
Gelukkig scheen de zon intussen weer en liepen we naar de Navy Pier aan het Michigan Lake. Hier stond een groot reuzenrad, souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Ontzettend druk en toeristisch. We dronken even wat op een terrasje en namen toen snel weer de bus terug richting Magnificent Mile. Hier hadden we namelijk een TGI Friday's gezien. Hier hebben we lekker op het terras zitten eten. Daarna namen we de train weer terug naar het vliegveld waar al snel de shuttle weer aan kwam om ons naar het hotel terug te brengen. Hopenlijk is het morgen droog, zodat we nog naar het Millenium Park kunnen en misschien een tochtje kunnen maken over de rivier en het meer. Verder zien we wel wat we nog gaan doen.