Om acht uur vanmorgen werden we opgepikt bij ons hotel. Met een busje reden we in zo'n vier uur, inclusief toiletstop naar Tuan Chau Island bij Halong Bay. We moesten nog even in een terminal wachten en om 12.45 uur mochten we aan boord van de Halong Glory Legend Cruise. Een hele mooie boot met drie verdiepingen. Op de middelste verdieping was het restaurant. Daar kregen we een welkomstdrankje en een uitleg over de komende dagen.
Dou Vietnam 2017
15 augustus 2017
Daarna kregen we de sleutel van onze kamer. Een kleine kamer op het onderste dek, maar wel met alles erop en eraan. Door de ramen kijken we zo de mooie Halong Bay in. We liepen wat rond op de boot en een half uur later kregen we lunch. Zoals gewoonlijk hier weer veel te veel, maar erg lekker. Intussen vaarde de boot de haven uit de Halong Bay in. Helaas begon het te regenen, maar ondanks dat was het er nog steeds prachtig. De met groen begroeide karststenen rotsformaties die overal uit het water steken en overal boten en bootjes.
Na het eten gingen we op het bovenste dek onder het afdakje zitten. Na ongeveer een uurtje varen kon je met een kleinere boot aan wal bij Ti Top Island. Je kon daar naar het strand of via veel treden een berg beklimmen voor uitzicht over Halong Bay. Erik koos ervoor om te gaan klimmen. Strandweer was het niet vandaag, dus Anne bleef lekker op de boot. Toen de kleine boot weer terug was begon het eerste happy hour. Hier maakten we dan ook meteen gebruik van met lekkere Tiger biertjes en cocktails terwijl we het mooie landschap voorbij zagen komen.
Weer een half uur later kwamen we aan bij een parelkwekerij. Hier konden we het proces van het parels kweken zien en daarna stapten we in een kano om lekker even zelf rond te peddelen in dit stukje van Halong Bay. Het was intussen gestopt met regenen, dus genoten we er nog meer van.
De kano's waren erg nat, dus terug op de boot kleedden we ons snel om. Het was alwéér happy hour. We hadden intussen gezellige mensen uit Australië leren kennen en samen dronken we wat terwijl het intussen donker werd. Daarna gingen we ook samen eten. Er zaten ook nog mensen uit Washington naast ons en zo werd het een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten was het boven op het dek, je raad het al, alwéér happy hour. We kletsten nog wat met onze nieuwe vrienden uit Australië, totdat de oogjes bijna dicht vielen. Nu naar bed, want morgen begint het programma hier alweer iets na zes uur in de ochtend.