Double click Thailand 20112011
14,15 juli 2011
Zoals afgesproken stonden we om 10.00 uur bij Annemieke voor de deur om haar op te halen. Netjes op tijd kwamen we aan in Brussel, maar de TomTom wist ons nog een paar keer de verkeerde kant op te sturen naar de parking. De auto werd netjes voor ons geparkeerd en we werden met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Nog te vroeg om  de bagage in te checken, dus eerst maar wat gedronken.

Daarna zagen we een gigantische rij staan bij de check-in, maar wij hadden dit gelukkig thuis al gedaan. We mochten meteen al de bagage afgeven en toen door naar de douane. Ook dit ging lekker snel. Heel veel winkels zijn er niet in Brussel. Daarom maar in het restaurant gaan zitten wachten en een lekker broodje gegeten. Erik kon hier zelfs nog even de Tour de France kijken.
Netjes op tijd mochten we gaan boarden bij Qatar Airways. Het was een net toestel met voor ieder een eigen schermpje met muziek, films en spelletjes. Ook het eten was niet slecht. Voor we het wisten waren we in Qatar. We moesten hier met een trap uit het vliegtuig en dan met een shuttlebus verder. Het was hier 39 graden.

We hadden maar een uur voor onze volgende vlucht, maar ook hier ging het snel. We hadden zelfs nog even tijd om rond te kijken. Grappig dat hier alles in het Engels en Arabisch staat aangegeven.
Het boarden ging hier helaas niet echt snel. Met een uur vertraging gingen we richting Bangkok. We hebben allemaal behoorlijk wat geslapen, zelfs Joris. In Bangkok zelf waren we ook weer vlug door de douane. De koffers lagen al op de lopende band. Op naar de taxi's dus. Die heb je hier in alle kleuren. Wij hadden met vijf koffers een grotere nodig en kregen een mooie rose. Twee koffers pasten niet in de kofferbak en moesten dus op het dak. Ook van binnen was de taxi lekker over the top.
We vonden een gezellig halfopen restaurantje met overal ventilatoren. Zo was het goed uit te houden. Het eten was erg lekker. Annemieke en Anne-Marie gingen meteen voor Thais. Erik, Anouk en Joris nog even veilig voor kip, steak en kippenwings. We deelden alles samen en hebben erg lekker gegeten. Ook het Singha bier smaakte goed. Daarna snel met de taxi terug naar het hotel. Nog even naar het zwembad en toen naar bed. We waren inmiddels al meer dan 30 uur op.
We sliepen een uurtje en daarna gingen we te voet op weg om iets te eten. Het drukke verkeer viel ons meteen op met vele taxi's in allerlei kleuren, scooters en TukTuks. Overal hangen electriciteitskabels in grote trossen bij elkaar. Op het ene moment loop je langs een armoedig huisje, dan weer langs een luxe gebouw. En overal staan kleine miniatuurtempeltjes voor de geesten van het huis. De ene nog mooier dan de andere. Je ruikt overal etensgeuren en dan weer de riolering. Heel veel indrukken dus.
Een half uur later waren we bij ons hotel. Het inchecken duurde een uur. Ze willen namelijk iedereen tegelijk helpen. Eerst kregen de kinderen een kamer met maar twee bedden, maar dat werd al snel opgelost.. Wij hebben een mooi uitzicht over Bangkok en de Chao Prae rivier, waarin heel veel kinderen aan het zwemmen waren. De kinderen kijken uit over het zwembad.