Double click Amerika 20122011
We hebben weer een geweldige dag gehad. Na het ontbijt namen we weer de shuttle en de train en stapten uit aan de onderkant van de Loop. Daar liepen we richting Grant Park. Ze noemen Chicago ook wel de windy city, maar daar was vandaag niets van te merken. Het was enorm warm, maar je hoort ons niet klagen hoor. Dit is beter dan de regen van gisteren. We gingen eerst naar de Buckingham Fountain. Bekend van de serie Married with Children. Een hele mooie fontein met op de achtergrond de skyline van Chicago.
15 juli 2012
We liepen verder door Grant Park en over de door Frank Gehry ontworpen kronkelbrug naar het Millenium Park met het door hem ontworpen paviljoen. Dit was alweer net zo'n apart gebouw als dat we van hem gezien hadden in Las Vegas. Even verderop zagen we de Cloud Gate, ook wel de Bean genoemd. Een enrome glimmende stalen boon waarin de skyline van Chicago weerspiegeld wordt. Door zijn ronde vormen ontstaan er leuke effecten. Zeker als je er zelf onder staat. Intussen hadden we het ontzettend warm gekregen. Gelukkig stonden weer even verderop de Crown Fountains. Dit zijn twee grote zuilen met normaal gesproken gezichten erop waar het water uit de monden lijkt te stromen. Vanwege onderhoud waren de gezichten niet te zien, maar de pret was er niet minder om. Het krioelde er van de kinderen die rond aan het spetteren waren en ook Anouk en Anne-Marie konden dit natuurlijk niet laten.
We liepen weer richting de Chicago River en daar aten we een lekker broodje bij de Corner Bakery. Daarna gingen we een boottocht maken over de rivier en het Michigan Lake. We hadden geluk en konden meteen opstappen. We gingen tussen alle wolkenkrabbers door. Erg mooi vanaf het water. Daarna draaide de boot en gingen we het meer op. We hadden mooi zicht op de Navy Pier en de skyline van Chicago. Deze was vanaf het water natuurlijk nog mooier.
Anderhalf uur later legden we weer aan en liepen we over de Magnificent Mile naar het John Hancock Center. Hier konden we voor $17,50 op de 94e verdieping naar het observatiedek of voor $5,- een drankje drinken op de 96e verdieping met hetzelfde uitzicht. Die keuze was dus snel gemaakt. Altijd weer leuk om een stad van bovenaf te zien.
Daarna gingen we terug naar de Loop. Hier zou nog een mall liggen, maar deze bleek gesloten te zijn. We hadden intussen al wel weer honger gekregen, dus gingen we maar op zoek naar een restaurant. In een pub hebben we ontzettend lekker gegeten. Daarna met de train en shuttle weer terug naar het hotel. Daar alles weer in de koffiers gestopt, want morgenvroeg worden we opghaald door de campermaatschappij. Washington en Chicago waren heel verschillend, maar allebei ontzettend mooi. Met ieder een heel eigen sfeer. Nu hebben we ook wel weer heel erg veel zin om met de camper rond te gaan trekken.