We hebben heerlijk geslapen op de boot, ondanks de harde regen en het onweer van vanacht. Helaas regende het vanochtend nog steeds flink. Jammer, maar ondanks dat hadden we toch een mooi uitzicht op de baai vanuit ons slaapkamerraam. Om 6.15 uur konden we meedoen met een Tai Chi les, maar die sloegen we maar over. We vonden het ontbijt om 6.45 uur al vroeg genoeg. Ook het ontbijt was weer prima. Daarna pakten we onze spullen in, want we zouden vandaag een upgrade krijgen naar een kamer met eigen balkonnetje.
Dou Vietnam 2017
16 augustus 2017
Hier was het misschien nog wel mooier dan in Ha Long Bay met bijna geen andere boten. De meeste boten gaan niet zo ver. Intussen hield het op met regenen en de zon brak zelfs door. Wat was dat genieten. Lekker op de luie stoelen en ligbedden met een koud drankje in de hand, terwijl er zoveel moois voorbij komt.
We waren intussen nog maar met zes mensen over op de boot die twee nachten bleven i.p.v. één nacht. Het Australische stel van gisteren en nog een Australisch stel. De anderen varen vandaag alweer met de boot terug. Met zijn zessen werden wij met een klein bootje opgehaald en naar een dagboot gebracht. Deze leek heel veel op de andere boot, maar dan zonder slaapcabines. Er kwamen nog negen Australiërs van een andere boot bij en toen gingen we op weg naar Bai Tu Long Bay.
Na een tijdje kwamen we bij een klein vissersdorpje op het water. De mensen hier leven met hun gezin en zelfs huisdieren op het water. Ze leven van het vissen en leiden een heel eenvoudig, maar ook wel redelijk zorgeloos leven. Je kon kiezen om hier rondgeroeid te worden of zelf met een kajak rond te varen. Wij kozen voor het laatste. Heerlijk om zo op ons gemak hier rond te peddelen.
We werden weer teruggebracht naar de dagboot en daar kregen we lunch. Niet zo lekker als op de andere boot, maar toch prima. We vaarden weer een uurtje en we kregen van tijd tot tijd een lekker koud drankje. We waren omringd door de mooie karststenen rotsen en eilandjes. In de verte zagen we van tijd tot tijd een zeearend het water in duiken om een visje te vangen en er kwamen steeds levensgrote gekleurde vlinders voorbij vliegen. Heel af en toe zagen we een andere grote boot, maar verder alleen kleine vissersbootjes. Wat waren wij blij dat we een extra nacht geboekt hadden.
Bij een klein eilandje ging het anker weer uit en werden we met de kleine boot weer aan land gebracht. We gingen weer een aantal trappen op omhoog en daar gingen we een kleine grot in. Best wel een mooie, maar niet zo mooi als die in Mai Chau. We klauterderen in de grot omhoog en gingen bovenaan weer naar buiten. Hier hadden we een heel mooi uitzicht op een prachtige lagune.
Hierna werden we weer terug gebracht naar de dagboot waar we nog een koud drankje kregen en al snel vaarden we weer terug naar onze overnachtingsboot. Zoals beloofd kregen we een mooie kamer met balkon. We kijken zo vanuit ons bed door de grote ramen Halong Bay in. Wat een mooi uitzicht. Na ons lekker even opgefrist te hebben was het happy hour. We dronken bier en cocktails met onze Australische vrienden. Ook bij het diner zaten we gezellig met zijn zessen bij elkaar en het eten was weer heerlijk. Op het bovendek was het alweer happy hour dat hier gewoon de hele avond duurt :). Een gezellige afsluiting van weer een geweldige dag.