Double click Amerika 2015
Erik had de wekker op 6.30 uur gezet om de wedstrijd PSV-FC Groningen te kijken. Dit deed hij lekker buiten bij het zwembad. In de boom achter de villa van de buren zag hij nog een mooie valk. Anne werd even later ook wakker en ging ook bij het zwembad liggen en weer een uurtje later volgde Anouk. Na weer een ochtendje lekker luieren aan en in het zwembad gingen we nog wat boodschappen doen. Eerst naar de Loop waar Erik een mooie korte broek en de Adidas slippers die hij altijd graag aan heeft vond en Anne een leuk topje. Daarna naar de Walmart, want we hadden weer melk, brood, yoghurt en fruit nodig. Net nadat we het terrein voor de Walmart opreden staken er nog twee mooie kraanvogels over.Thuis aangekomen doken we weer lekker in het zwembad.
16 augustus 2015
Rond een uur of drie vonden we het welletjes geweest en besloten we naar Downtown Disney te gaan. Daar waren ze vorig jaar al aan het verbouwen en we zagen dat het nu Disney Springs gaat heten. We werden vanzelf naar de nieuwe parkeergarage geleid. Wat een mooi systeem hier. Er staat aangegeven hoeveel vrije parkeerplaatsen er zijn per verdieping. Bij elke rij hoeveel plaatsen er vrij zijn en bij elke vrije plek brand een groen lampje. Erg handig. We gingen de verschillende winkeltjes in. De Harley Davidson winkel, de lego store, de enorme Disney winkel en de verschillende mooie snoepwinkels. Bij de Chiraldelli's die we nog uit San Fransisco kenden kregen we een lekker chocolaatje. Bij de Disney Kerstwinkel keken we helemaal onze ogen uit. Ook de Disney Art winkel had ontzettend mooie spullen. We kochten echter alleen maar een nieuwe Disney mok voor Anouk, want haar vorige uit Disneyland Parijs had Anne laatst kapot laten vallen. Anne kocht een mooie bedel voor haar Pandora armband met hidden Mickey's. Dezelfe als die Anouk al in Magic Kingdom had gekocht. Ze zijn ook alleen hier verkrijgbaar.
Voor het avondeten gingen we naar Planet Hollywood. We hadden een bon met priority seating en dat was maar goed ook, want er waren al een heleboel mensen aan het wachten op een plekje. Het duurde toch nog 25 minuten voordat we aan tafel konden, maar dat was het wel waard. Het eten was erg lekker en intussen keken we onze ogen uit naar alle filmspullen die hier hangen.
Het werd steeds donkerder en tijdens het winkelen had het ook al even een beetje geregend, maar we gokten het er toch op om naar de avondshows in de Hollywood Studio's te gaan. We hoefden deze avond geen parkeergeld te betalen, waarschijnlijk omdat het niet zeker was of de shows wel door konden gaan. Eerst gingen we nog een keer in de Tower of Terror, want de wachttijd daarvoor viel wel mee. Daarna gingen we met onze fastpass naar binnen bij de Fantasmic show. We zaten mooi bovenaan in het midden, maar in de verte begon het al te weerlichten. Even later begon het te regenen. Niet heel hard en het blijft hier gewoon warm, dus bleven we maar zitten. Net voordat de show zou beginnen stopte het met regenen, maar helaas vanwege het onweer werd hij toch afgelast. Joris ging meteen een nieuwe fastpass halen voor de show van 22.30 uur. We wilden deze show heel graag zien, want we vonden deze in CaliforniŽ ook al zo mooi.
Vlug door naar de laatste show van Fantasmic. Met onze fastpassen liepen we zo de gigantische rij voorbij en weer hadden we een mooi plekje bovenin in het midden va het theater. Het stopte met weerlichten en gelukkig ging deze show wel door. Wat een fantastiche show met projecties op water, fonteinen, vuurwerk, explosies, acteurs, een gingantische draak en boten die voorbij kwamen met alle Disneyfiguren. Wat een spektakel. Weer een heel andere show dan in CalifornÔe, maar ook ontzettend mooi. We waren blij dat we hiervoor toch gebleven waren. We hebben nu alles gedaan wat we in de Hollywood Studio's wilden doen.
We liepen naar het centrale plein voor de Frozen vuurwerk show, maar ook deze werd steeds maar uitgesteld. Uiteindelijk ging het vuurwerk gelukkig toch door zonder de Frozen figuren, maar dat was niet erg. Wat een mooi vuurwerk weer op de maat van de Frozen liedjes.