Eindelijk was het dan zover. We gingen weer op weg naar Amerika. Helaas kreeg Anne bij het inchecken een melding dat dit niet kon en dat  ze zich bij de balie op Schiphol moest melden. Omdat het ook nog één van de drukste dagen van het jaar zou worden ging bij ons al vroeg de wekker. We reden al vroeg weg van huis en om 6.00 uur stonden we bij de incheckbalie. Een half uur later mochten we inchecken en hier lukte het gelukkig wel om nog drie stoelen naast elkaar te krijgen. We waren zo vroeg dat het bij de bagagecheck heel snel ging. Volgens de beveiliging de stilte voor de storm. Op ons gemak aten en dronken we nog wat en daarna gingen we op weg naar de gate. Hier bleek de vlucht compleet overboekt te zijn. Wat waren wij blij dat we op tijd waren vanochtend.
Double click Amerika 2018
16 juli 2018
We vertrokken een half uurtje te laat, maar op de een of andere manier kwamen we toch op tijd aan in Dublin. Hier konden we al meteen door de Amerikaanse customs. Anne had een code op haar instapkaart en werd er uitgepikt voor een extra strenge controle. Vandaar dat het inchecken vanmorgen niet lukte. Gelukkig hadden we tijd genoeg. We gingen ook hier meteen al door de Amerikaanse paspoortcontrole, compleet met irisscan en vingerafdrukken. Op ons gemak liepen we naar de gate en al snel begon het boarden.
Bij deze Ae Llingus vlucht hadden we behoorlijke beenruimte en ook de verzorging was prima. We kwamen de 11 uur durende vlucht door met films kijken, wat spelletjes spelen en af en toe een hazenslaapje. Toch blijft het een lange vlucht, maar je moet er iets voor over hebben.

Om 15.00 uur Amerikaanse tijd (24.00 uur Nederlandse tijd) landden we in San Francisco. Omdat we alle controles al in Dublin hadden gehad konden we hier zo doorlopen naar de bagageband. Onze koffers kwamen al heel snel en zo zaten we om 15.30 uur al in de taxi naar het Touchstone Hotel bij Union Square. Hier kregen we een kleine, maar nette kamer. Bij de AT&T winkel in de buurt kochten we een telefoonkaartje zodat we overal wifi hebben en kunnen bellen en bij de Walgreens kaarten voor het openbaar vervoer. We liepen nog wat in de buurt van Union Square. Bij Lori's Dinner aten we nog een hapje, maar toen begonnen we het tijdverschil toch wel echt te voelen. Heel veel later zal het dus wel niet worden. Morgen gaan we lekker op pad in San Francisco.