Het was erg gezellig gisterenavond en we sliepen dan ook weer goed op de boot. Het was vanacht wel weer flink gaan regenen en toen we wakker werden regende het nog steeds. Toch was het geweldig om de schuifpui van ons balkon open te zetten en het prachtige uitzicht te zien. Ook vanochtend sloegen we de Tai Chi les maar weer lekker over. We gingen op ons gemak ontbijten en konden daarna nog met de kleine boot naar een eilandje om een grot te bekijken. Samen met nog honderden mensen van andere boten. Wij hadden er niet zo'n zin in om daar voetje voor voetje achter elkaar aan te schuifelen, dus bleven we lekker op boot.
Dou Vietnam 2017
17 augustus 2017
We pakten intussen onze rugzakken weer in en toen de andere mensen na een uurtje terugkwamen moesten we uitchecken van onze kamer. Daarna kregen we een brunch in het restaurant. Ook die was weer prima verzorgd. We deelden gezellig een tafel met de Australiërs. Daarna gingen we onder het afdakje op het dek zitten terwijl we terug vaarden naar de haven. Het bleef maar regenen. Wat hebben wij gisteren geluk gehad.
Alle boten in Halong Bay doen ongeveer hetzelfde programma. Om ons heen zagen we dan ook nog veel meer boten dezelfde kant opvaren. Wat was dat gisteren dan heerlijk met zo weinig boten in Bai Tu Long Bay. Rond half twaalf meerde de boot weer aan en moesten we in de terminal wachten op de bus. We namen alvast afscheid van één Australisch stel en het andere stel ging met ons mee in de bus. Vier uur later werden we weer bij ons hotel afgezet en namen we ook afscheid van het andere Australische stel. Wat een gezellige dagen hadden we zo samen gehad.
We checkten voor de derde keer deze reis in bij het Old Centre Hotel en we werden weer verwelkomd als oude bekenden. Deze keer hadden ze van rozenblaadjes een groot hart gemaakt op ons bed. Ontzettend lief weer.
We brachten onze spullen naar de kamer en gingen meteen weer op pad. Het was intussen gelukkig weer droog geworden. We slenterden nog wat door de gezellige straatjes van het Old Quarter en we kochten nog wat souveniertjes. We moesten door de verkeerschaos heen weer regelmatig oversteken, maar dat is voor ons intussen een fluitje van een cent. We hadden de afgelopen dagen weer heerlijk Vietnamees gegeten, maar besloten om vanavond toch nog een keer te gaan eten bij het Korean bbq restaurant. Ook deze keer was het weer erg lekker. We zagen het intussen donker worden en overal gingen de lichtjes weer aan. Morgen hebben we nog iets meer dan een halve dag in Hanoi. We mogen tot drie uur onze kamer aanhouden en dan is het weer tijd om op het vliegtuig te stappen.