Double click Amerika 2015
Op naar ons derde Disneypark, Epcot. We zagen vanaf ver de grote bekende zilveren bol van Epcot al liggen. Ook nu waren we weer lekker op tijd en konden we bijna vooraan parkeren. We mochten al meteen met onze vingerafdruk naar binnen en we liepen meteen richting Soarin. Dit is één van de populairste actracties hier en we hadden hier geen fastpass voor. Voor het gebied van Soarin moesten we achter een touw wachten totdat het park open ging. Al snel stond er een hele massa mensen achter ons. Precies om 9.00 uur mocht iedereen achter de Disneymedewerkers aan lopen. Ongelofelijk hoe rustig dit hier gaat. Al snel zaten we in de attractie. Op een bank hingen we in de lucht met om ons heen een groot scherm. Het leek zo alsof we boven Californië zweefden. We herkenden alle plekken van onze reizen. Mooi om zo te zien, maar blij dat we er niet lang voor in de rij hadden hoeven staan. De rest van de dag was de wachtrij hier ruim 1 1/2 uur.
17 augustus 2015
We gingen in nog wat attracties, maar die stelden niet zo heel veel voor. Wat we wel heel erg mooi vonden was het inmens grote zee-aquarium. Hier zwommen enorme scholen met vissen, haaien, dolfijnen, zeeschildpadden en zelfs 2 manatees. Zo'n mooi aquarium hadden we nog nooit gezien. Daarna liepen we naar de World Showcase. Hier hebben heel veel landen een stuk van hun land nagebouwd. De één nog mooier dan de ander en overal traden artiesten op. We begonnen in Mexico waar we een boottochtje maakten. Daarna naar Noorwegen. In Duitsland aten we een lekkere curryworst. Verder nog naar China, Engeland, Japan, Amerika, Frankrijk en Italië. Al deze landen liggen rondom een meer. Een flinke wandeling, maar wel erg mooi.
Voor de volgende populaire attractie hadden we wel een fastpass, Testtrack. Hier mochten we eerst onze eigen Chevrolet ontwerpen. Erik en Joris een stoere, snelle, zwarte sportwagen. Anne en Anouk een klein, snel, roze model. Daarna stapten we in een wagentje en reden we een parcours waarop we slipten, door allerlei soorten weertypes reden en daarna naar buiten waar we ineens gigantisch hard gingen. Tussendoor kon je steeds zien welke auto het meest efficïent was en welke het snelst. Wat een vette attractie. Na afloop zagen we dat de auto van de heren tot nu toe de snelste was en die van de dames tot nu toe de meest efficïente. Daarna konden we nog een reclamefilmpje maken van "onze" auto en die naar ons zelf toe mailen. Via een heleboel super gave Chevrolet's liepen we weer naar buiten.
Het was intussen flink warm geworden en we besloten dan ook om lekker terug naar de villa te gaan om in ons zwembad te springen. Daar lagen we net in toen de lucht weer begon te betrekken. Even later begon het ook te regenen. We waren intussen lekker weer afgekoeld en gingen binnen nog wat verder luieren. Om een uur of zes besloten we wat te gaan eten bij het Outback Steakhouse. De steak, spareribs, taco's en zalm met mangosalsa smaakten erg lekker.
Tegen acht uur reden we weer terug naar Epcot voor de avondshow. Het was intussen lekker afgekoeld. In de grote bol van Epcot deden we nog een ritje van het verleden tot de toekomst (een soort Fata Morgana van de Efteling). Het leuke was dat je op het laatst een aantal vragen moest beantwoorden. In het begin waren er foto's gemaakt en die werden samen met de antwoorden verwerkt in een persoonlijk filmpje. Erg grappig gedaan. Intussen was het donker geworden en werd de bol mooi verlicht.
Voor de show op het meer hadden we weer een fastpass en ook deze keer hadden we weer mooie plaatsen. Midden op het meer kwam een grote wereldbol te voorschijn waarop beelden werden geprojecteerd. Verder vuureffecten en alweer geweldig vuurwerk. Weer een mooie afsluiting van een een mooie dag.