Double click Amerika 20122011
Vanmorgen buiten aan de picknicktafel ontbeten met een lekkere mok koffie en thee erbij. Joris sliep lekker uit en de andere drie gingen na het ontbijt een trail lopen naar het strand van het Michigan Lake in het Indiana Dunes State Park. Het leek de zee wel, compleet met golfslag en duinen. Het water was ontzettend lekker. Nadat we afgekoeld waren liepen we terug naar de camper. Het was intussen bijna 12.00 uur en al ontzettend heet. Gelukkig hebben we in de camper airco.
17 juli 2012
We gingen op weg naar Sandusky. Overal kwamen we de meest schattige houten huisjes tegen, net zoals je in veel films ziet. We gingen nog even de snelweg af naar de plaatsjes Middelbury en Shipshewana. Hier wonen veel Amish. Zij leven nog net als vroeger. Je herkent hun huizen aan de was die buiten hangt en de koetsjes en paarden naast het huis. Overal zie je ze rondlopen, fietsen en rondrijden in hun koetsjes in hun Amish kleding. In Shipshewana was een grote markt waar ook de Amish hun spullen verkochten. Ook stonden er veel antieke spulletjes waarvan we zo wel wat mee hadden willen nemen, maar ja dat wordt wel heel lastig in de koffer.  Na een half uurtje rondgelopen te hebben hadden we het zo ontzettend warm dat we maar snel verder gingen. Vlak voordat we de snelweg weer op konden werd het verkeer omgeleid. Er was een camper omgeslagen en ernaast waren ze bezig een auto open te zagen. Geen leuk gezicht.
Al snel kwamen we in de file terecht. Hier waren drie vrachtwagens gekanteld, waarvan er twee compleet uitgebrand waren. Een uurtje verderop lag weer een vrachtwagen op zijn kant die onder een te laag viaduct door had proberen te rijden. Onvoorstelbaar, de wegen zijn hier mooi breed en het is niet heel erg druk en dan toch nog zo veel ongelukken. Wat ook tegenvalt zijn de tolwegen. Je moet ontzettend vaak tol betalen hier in het Oosten. Onderweg reden we Ohio binnen, onze vierde staat deze vakantie. De klok kan weer een uurtje vooruit. We hebben nu weer 6 uur verschil met Nederland en dat blijft de rest van onze vakantie ook zo. Op de snelweg was het rijden een stuk saaier en door de file kwamen we een uur later in Sandusky aan dan gepland. Sandusky zelf is ook alweer zo'n mooi plaatsje met allemaal typisch Amerikaanse huizen.
Nu kwamen we daar natuurlijk niet voor, maar wel voor Cedar Point. We zagen vanaf ver de achtbanen al liggen. Cedar Point ligt op een schiereiland in het Erie Lake en de campground ook. We kregen een mooi plekje en aten lekker buiten een bord spaghetti. Intussen dansten de vuurvliegjes om ons heen. Echt genieten.