Double click Thailand 20112011
18 juli 2011
Vandaag een wat serieuzere dag, want we gingen naar Kanchanaburi aan de River Kwae (en dus niet de River Kwai, zoals wij altijd zeggen).
Om 5.00 uur ging de wekker en een half uur later zaten we aan het ontbijt. Netjes op tijd kwam het busje aanrijden. We moesten eerst nog een Nederlands stel ophalen en later nog een Zwitser. Onze gids praatte honderduit en dat zo vroeg op de morgen, maar hij was niet te stoppen. Al snel reden we Bangkok uit en na een korte stop bij een minimarket gingen we op weg.
Onderweg zagen we veel pickups met mensen in de laadbak. Soms wel hele families. De omgeving werd steeds groener en twee en een half uur later kwamen we aan in Kanchanaburi. Er zijn hier twee bruggen die gebouwd zijn in de Tweede Wereldoorlog. Een ijzeren en één van bamboe. Wij gingen naar de ijzeren. De bogen zijn, op één na, nog origineel, de rest is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en later weer opgebouwd. We maakten eerst wat foto's van de hele brug en liepen er toen overheen naar de overkant. Terwijl de rest al terug liep bleef Erik nog even foto's maken. We riepen voor de grap dat hij maar over het water terug moest gaan, maar dat deed hij echt. Samen met nog drie anderen betaalde hij ongeveer een euro en ging met een klein bootje terug.
Het begon intussen al behoorlijk heet te worden, dus kochten we maar snel weer wat kouds te drinken. Hierna was het tijd voor het Death Railway Museum en de erebegraafplaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de spoorlijn en de bruggen aangelegd door de Japanners. Zij gebruikten hiervoor krijgsgevangenen uit allerlei landen, waaronder veel Nederlanders. Er zijn bij de aanleg hiervan ontzettend veel mensen gestorven onder onvoorstelbare omstandigheden. In het museum is hierover veel te zien en te lezen. Na een kopje thee gingen we naar de tegenoverliggende begraafplaats. Van de kinderen hoefde dit eerst niet zo, maar toen ze de gedenkstenen van de meestal erg jonge soldaten zagen maakte dit op hen ook veel indruk.
Hierna was het tijd voor iets luchtigers. Een ritje met de trein over de originele spoorweg en de houten brug. Hiervoor moesten we eerst nog een stuk rijden met de jungle aan weerszijden. Ook werd het steeds bergachtiger. Op het station moesten we nog even wachten en mochten toen instappen in de voorste wagon zodat we goed aan beide zijden konden filmen en fotograferen. Hiervoor moesten we 150 bath p/p extra betalen bovenop onze tour. Later zagen we dat we eigenlijk maar 50 bath bij hadden hoeven betalen, maar ja wie zeurt er nu om drie Euro? We kregen hiervoor wel een lekker kopje thee, een beker cola en een herinneringsdocument. We reden dwars door de jungle met aan de ene kant stijle rotsen en aan de andere kant de afgrond met in de diepte de River Kwae. Het waaide lekker door de open ramen en al veel te snel naar onze zin was de treinrit alweer voorbij.
We reden door naar de River Kwai Village, ons hotel voor de komende twee nachten. Eerst kregen we weer een typisch Thaise lunch en daarna konden we naar onze kamers. We hebben een grote schuifpui met een balkon en kijken zo over de River Kwae en de jungle uit. We hebben nog nooit zo'n mooi uitzicht vanuit onze hotelkamer gehad. We gingen zwemmen in één van de zwembaden in het prachtig aangelegde complex midden in de jungle. Overal hoor en zie je water stromen dat in kleine watervalletjes vanuit de bergen naar beneden komt. Er zijn ontzettend veel salamanders, hele grote gekleurde vlinders en libellen in de meest mooie kleuren. Zojuist hebben we als diner van een erg lekker buffet kunnen eten en nu zitten we lekker te internetten en de site bij te werken. Morgen worden we weer om 9.00 uur opgehaald.
Hieronder nog enkele mooie en leuke plaatjes.