Double click Amerika 2018
18 juli 2018
Vanmorgen waren we toch weer erg vroeg wakker. Het duurt toch altijd een paar dagen om aan de nieuwe tijd te wennen. Lekker even met het thuisfront zitten appen en het verslag van gisteren gemaakt. Daarna gingen we naar de Pinecrest Dinner bij ons schuin tegenover. Ook weer zo'n ouderwetse Amerikaanse dinner. We aten een echt Amerikaans ontbijt. Erik toast met gebakken ei, bacon en hashbrowns (een soort rösti), Anouk een bagel met creamcheese en samen met Anne deelde ze heerlijke French Toast (wentelfeefjes).
Daarna liepen we naar het metrostation op Powel Street en hier namen we de metro naar het Mission District. Voor ons is het de derde keer San Francisco, maar hier waren we nog niet eerder geweest. Negen jaar geleden was dit nog een erg onveilige wijk. Het is een echte Mexicaanse wijk en de laatste jaren is het hier enorm opgeknapt. Er zijn allerlei projecten om de buurt beter te maken. Een aantal van die projecten draait om Streetart en je vindt dan ook overal in de wijk de mooiste murals. We begonnen vlakbij de metro bij de Clarion Alley. We hebben al in veel landen streetart gezien, maar deze waren wel heel erg mooi. Sommige zo ontzettend gedetailleerd en allemaal met een boodschap. De meeste over verdraagzaamheid.
We liepen de alley weer uit en een stuk verderop kwamen we langs het Womens Building. Dit is een centrum voor vrouwenrechten met allerlei programma's om vrouwen in nood te steunen. Het gebouw zelf is helemaal bedekt met prachtige streetart. Allemaal in het teken van vrouwen van alle culturen. Echt ontzettend mooi.
Hierna besloten we dat het tijd was voor koffie. Die dronken we bij een gezellig koffietentje op het terras. Was het vanmorgen nog fris, nu konden onze vesten uit. We konden echt merken dat we niet meer in de buurt van het water zaten. Na een tijdje zo van het zonnetje genoten te hebben liepen we naar de Mission Dolores. Een oude missiepost van de Spanjaarden. Dit is zelfs het oudste gebouw van San Francisco. Daarna liepen we naar het Mission Dolores Park waar we een mooi uitzicht hadden op downtown San Francisco.
Via allerlei straatjes met ook weer overal waar je kijken kon streetart en allerlei aparte winkeltjes liepen we terug naar de hoofdstraat Mission Street. In het zonnetje en met nog veel meer toeristen is het bijna niet voor te stellen dat dit in de avond zo'n onveilige wijk is.
Aan het einde van Mission Street liepen we 24th street op. Hier bezochten we Lilac Alley en Balmy Alley met alweer mooie streetart. Overal zaten ook Mexicaanse eettentjes, maar we vonden het echte Mexicaanse eten er toch niet zo aantrekkelijk uitzien als we gedacht hadden. We eindigden daarom bij de McDonalds. Ook best lekker voor een keertje.
Daarna namen we de metro terug naar Powel Street, vlakbij ons hotel. We liepen nog even de Westfield shoppingmall in, maar we vonden alledrie niets naar onze zin. Dat komt nog wel deze vakantie. Intussen hadden we er heel wat kilometers opzitten en besloten we om lekker even uit te gaan rusten op de hotelkamer. Vanavond gaan we nog lekker ergens eten en misschien nog gezellig ergens wat drinken. Morgen halen we de auto op en kan onze rondreis door noordwest Amerika beginnen.