Double click Amerika 2015
Achter onze villa staat een vogelhuisje waar een voederhuisje aan hangt. Vorig jaar kwamen hier steeds eekhoorntjes op af. We hadden afgelopen week voer gekocht bij de Walmart en ja hoor toen we vanmorgen wakker werden was het al druk bij het voederhuisje. De eekhoorns liepen af en aan. Ze gingen op hun kop aan de paal hangen om het voer te "stelen". Af en toe renden ze ook zo over de kooi heen die over het zwembad staat. Leuk zo in je eigen achtertuin.
19 augustus 2015
We gingen vandaag wat later van huis richting Animal Kingdom, het vierde Disneypark dat we bezoeken deze vakantie. We hadden immers toch fastpassen voor de belangrijkste attracties. Net na de kaartcontrole zagen we ineens Knabbel en Babbel aan komen lopen. Een medewerkster van Disney vroeg of we met ze op de foto wilden en dat wilden we natuurlijk wel.
Het was nog wat te vroeg voor onze volgende fastpass, dus gingen we eerst even bij de slingerapen kijken. Deze waren lekker actief. Leuk om te zien. Daarna gingen we in de Expedition Everest. Heel dit gebied is aangekleed als Tibet. Mooi gedaan. In deze achtbaan is zogenaamd een Yeti de baan aan het vernielen. Op een gegeven moment splitst de baan zich dan ook in tweeŽn. De karretjes stoppen hier en ineens ga je dan achteruit. Een hele leuke achtbaan.
Eenmaal in het park zagen we de enorme Tree of Life al staan. Een ontzettend mooie boom, met op de stam allerlei dieren uitgesneden. Deze boom staat centraal in het park. Het hele park is trouwens erg mooi aangelegd. Als eerste liepen we naar Dinosaur. Hier gingen we in een jeep zitten die ons langs allemaal dino's voerde. Leuk gedaan, maar niet heel bijzonder. We waren blij dat we hier niet voor in de rij hadden hoeven staan.
Hierna liepen we een stuk door een gebied met prachtige tijgers, varanen, enorme vleermuizen en daarna door een kooi waar mooie vogels los rondvlogen. We kwamen nog langs een parkmedewerkster die een grote uitl vasthield. Wat een pracht beest ook weer. Daarna snel naar de show van de Lion King. Wat een enorm mooie show. Geweldige decors en kostuums. Heel erg goede zangers. Acrobaten die zo met Cirque de Soleil mee zouden kunnen doen en in iedere hoek van de zaal een mooie animatronic. Bij ons stond Simba en in de andere hoeken Pumba, een olifant en een giraffe. Dit is niet voor niets de nummer 1 show van Disney.
Het was intussen lunchtijd geworden en op een soort Afrikaanse foodcourt aten en dronken we wat. Daarna was het tijd voor onze volgende fastpass voor de Kilimanjaro Safari. Blij dat we die hadden, want de wachttijd was hier ruim anderhalf uur. We stapten in een open truck en mochten achterin gaan zitten. De truck reed door een mooi aangelegd gebied waar de meeste dieren vrij rond kunnen lopen, steeds van elkaar gescheiden door wildroosters en electrische roosters. We zagen nijlpaarden, antilopen, olifanten, giraffen, zebra's, apen, pelikanen en flamingo's en nog veel meer. Mooi om deze dieren in een zo natuurlijke omgeving van dichtbij te zien. Dan valt de Beekse Bergen wel in het niet.
Toen we hier uitkwamen liepen we door een gebied met o.a. nijlpaarden die we zowel onder als boven water konden bekijken, langs stokstaartjes en door een gorilla verblijf. Er waren drie baby gorilla's en eentje was zich echt uit aan het sloven. Hij deed papa na door stoer op zijn borst te slaan en vervolgens gewoon om te vallen. Hij ging trommelen op zijn etensbak, net een peuter. Echt te schattig voor woorden. We bleven hier dan ook een hele tijd kijken.
Het was intussen weer behoorlijk warm geworden. We haalden wat te drinken en liepen naar Nemo the Musical. Een show met poppenspelers die ook ontzettend goed zingen. Wat een mooie poppen, je vergeet gewoon dat er mensen achter staan. Ook weer een erg mooie show. We hadden nu alles gedaan wat we wilden doen en vonden het dan ook wel weer welletjes geweest. Toen we naar de auto liepen zagen we de lucht weer zwart worden en toen we net in de auto zaten begon het te regenen. Weer goed getimed dus.

Gisteren hadden Anne en Anouk bij de Publix al spullen meegenomen om lekkere taco's te maken en Erik en Joris bestelden een pizza. Weer groot genoeg om morgen ook van te lunchen. Verder hadden we even geen puf meer om nog iets te ondernemen. Een rustig avondje in de villa is ook wel een keer fijn en morgen zien we wel waar we zin in hebben.