Double click Thailand 20112011
19 juli 2011
Weer eens wat anders vandaag. Een dagje de natuur in. Na een prima ontbijtbuffet moesten we om 9.00 uur klaar staan in de lobby. Daar stond  onze gids van vandaag, Emma, al op ons te wachten. We liepen naar de rivier voor het hotel en daar lag al een longtailboot op ons te wachten.
Na zo'n tien minuten varen werd de boot alweer aangelegd. We wandelden een stukje door de jungle en Emma liet ons allerlei planten en vruchten zien. Toen moesten we omhoog klimmen via behoorlijk stijle treden om bij de ingang van de Lawa cave te komen. We moesten bukken om binnen te komen en kwamen toen in een mooi gedeelte met stalagmieten en stalagtieten in de vorm van een olifant.
In een volgende ruimte zagen we ineens achter wat stalagmieten een paar enorme sprieten bewegen van wel dertig centimer lang. De gids had dit ook nog nooit gezien. Na een tijdje zagen we ze aan de voorkant ook. De sprieten waren van een grote zwarte kever. Heel bizar. Ze staan op de video en we kijken dit thuis nog wel een keertje terug. Daarna moesten we met een trap naar beneden door een aantal ruimtes met enorm veel vleermuizen aan het plafond. Af en toe vloog er ook eentje rond. We mochten hier ook niet fotograferen, want dan zouden ze allemaal wegvliegen. Het was enorm warm en vochtig in de grot. Het zweet liep in straaltjes van ons gezicht. En wij maar denken dat het in grotten altijd koel is. We moesten al bukkend een lage gang door en na nog wat mooie ruimtes gingen we dezelfde weg weer terug en naar buiten. Nooit gedacht dat we hier in Thailand buten nog eens zouden zeggen, oh wat lekker koel hier, maar na deze grot wel.
We kochten snel iets kouds te drinken en hadden een leuk gesprek met Emma over haar leven in Thailand. Ze wilde ook van alles van ons weten. Daarna liepen we terug naar de longtailboot en gingen stroomopwaarts de River Kwae op. Wat is het toch ontzettend mooi hier. Zo had ik me de jungle altijd voorgesteld. Al snel begon het te druppelen en even later begon het echt te gieten. Gelukkig hebben de longtailboten een afdakje, dus we werden niet echt kletsnat.
Meer dan een uur later kwamen we aan bij de Sai Yok watervallen. Deze waren wel mooi, maar we hadden verwacht dat ze veel groter zouden zijn. We hebben vorig jaar in Canada dan ook wel hele mooie grote watervallen gezien. Het regende nog steeds behoorlijk hard, maar besloten op een gegeven moment toch maar met onze gids een stukje door het Sai Yok National Park te lopen.. Ook dit viel een klein beetje tegen. Als het beter weer is kun je hier in de stroompjes zwemmen en dat is natuurlijk wel leuk, maar daar hadden we nu niet echt zin in.
Aan het water aten we onze picknick lunch op die we van het hotel hadden meegekregen. Ook weer heel erg lekker. We hadden veel te veel en deelden met onze gids. Zij deelde met ons weer een soort bamigerecht dat ook erg lekker was. Alls wat over bleef ging in twee doosjes. Eén voor een vriendin van Emma en één voor de bestuurder van de boot.
We stapten weer in de longtailboot en gingen stroomafwaarts terug naar het hotel. Het ging iets sneller dan de heenweg en dat was maar goed ook. Hoe mooi het hier ook is, de longtailboot zat niet echt lekker zo lang. Je zit op een dun kussen op de bodem van de boot met een plank in je rug. We gaven Emma en de man van de boot nog een fooi. Die hadden ze echt wel verdiend. Het was intussen opgehouden met regenen, maar ondanks de regen was het toch een hele leuke tour. Het is nou eenmaal regentijd en zo door de jungle varen heeft ook wel iets.
Op de kamers lekker een kopje koffie en thee gezet en opgedronken op de balkons. Daarna lekker douchen en de rest van de middag en avond lekker eten en niets doen. Morgen kunnen we lekker uitslapen en nog wat zwemmen voordat we weer worden opgehaald om terug te gaan naar Bangkok.