Double click Amerika 2018
19 juli 2018
Soms is het handig om in het begin van onze vakantie zo vroeg wakker te zijn. We zaten dan ook om kwart over zeven alweer aan een lekker ontbijtje bij de Starbucks. Daarna bestelden we een Uber die ons naar de Hertz autoverhuur bracht. We hadden weer een gezellige spraakzame chauffeur. Uber is niet alleen een stuk goedkoper, maar ook een stuk leuker dan een gewone taxi. De autoverhuur zat wel in een wat duister buurtje, maar we werden netjes om acht uur op het terrein van Hertz afgezet. Daar waren al wat mensen aan het wachten, maar omdat we Goldmember zijn mochten wij voor. Na ons stroomde het vol met mensen, maar goed dat we zo vroeg waren. We kregen een mooie nog bijna nieuwe Dodge Grand Caravan met nog maar 412 mijl op de teller (663 km). Wat een grote auto. Daar kunnen we alles met gemak in kwijt en dan ook nog ruim zitten. Alles wat je maar kunt bedenken zit er op en aan.
Om 9.15 uur negen reden we weg bij de autoverhuurder. Dat was lekker snel gegaan. We zaten al vlakbij de Oakland Bay Bridge. De stad in stond hier een enorme file, maar daar hadden wij de stad uit geen last van. We reden zo'n tweeëneenhalf uur naar het plaatsje Red Bluff met om ons heen alleen maar olijfboomgaarden. Best een saaie weg, maar de auto reed heerlijk. In Red Bluff gingen we naar de Walmart voor de eerste boodschappen. We kunnen de komende dagen namelijk zelf weer koken. Wel zo lekker, want we zullen ook nog vaak genoeg uit gaan eten. Bij het uitstappen merkten we meteen het temperatuurverschil met San Francisco. Was het daar nog zo'n 22 graden, hier was het 32 graden. Wat een enorme winkel blijft die Walmart toch. We vinden het iedere keer weer leuk om hier rond te kijken. Alleen al de keuze uit zo enorm veel M&M's. Er zat ook een Subway in de winkel en hier aten we een lekker broodje. Daarna liepen we met een goed gevulde kar weer naar de auto.
We namen de afslag richting Mineral en hier tankten we ook nog even. We wisten dat we voorlopig geen winkels en tankstations meer tegen zouden komen. Altijd lekker tanken hier in Amerika. We betaalden $ 3,79 de gallon, dat is 86 eurocent per liter. Waarom is de benzine bij ons toch zo duur. De weg naar MIneral werd steeds mooier. We merkten ook goed dat we een flink stuk aan het stijgen waren. Al van veraf zagen we de Lassen Peak liggen. Net voorbij Mineral kwamen we bij de Mineral Lodge. Hier kregen we één van de tien motelkamers. Best nog ruim en met een keukentje. De auto konden we gewoon voor de deur parkeren.
We brachten onze spullen naar binnen en besloten toen om toch alvast het Lassen Volcanic National Park te bezoeken, zo'n tien minuten rijden van de Lodge. Via slingerwegen gingen we nog een stukje hoger en we stopten bij het toegangsbord. Daar bood meteen een ander gezin aan om een foto van ons te maken. Een stukje verderop bij de ingang lieten we onze Parkpas zien en mochten we zo doorrijden. De eerste stop maakten we bij het mooie Visitor Center. Vanaf hier hadden we al mooi zicht op een stuk van het park.
Lassen Volcanic is zoals de naam al zegt vulkanisch gebied. Dat zagen we goed aan de volgende stop, Sulphur Works. Hier zagen we aan de ene kant van de weg een enorme kokende en borrelende modderpoel waar flink wat stoom vanaf kwam. En maar goed dat er geen geurfoto's zijn, want de stank van rotte eieren is echt niet fijn. Aan de overkant zagen we ook mooi gekleurde rotsen waar op verschillende plekken stoom uit kwam. En overal waarschuwingsbordjes om toch vooral maar niet over het hek te klimmen. Je zal maar eens door de dunne bodem heenstappen. We zijn al in Yellowstone geweest en dan is dit maar een klein thermisch stukje, maar het blijft indrukwekkend om een glimp op te vangen van wat er zich diep in de aarde afspeeld.
We reden terug naar de Lodge en bij de daarbij behorende Saloon, compleet met schommelstoelen voor de deur en ouderwetse pianomuziek. Op het terras dronken we weer een lekker biertje van de tap en we deden er een dobbelspelletje bij. Echt weer genieten. Daarna maakte Anouk een lekkere pasta die we gezellig buiten aan de picknicktafel opaten. Toch wel fijn zo'n grote dochter mee op vakantie :)
Morgen gaan we de rest van Volcanic National Park bekijken.