Double click Amerika 2015
Vanmorgen werden we om 4.45 uur wakker. Een half uur later dan gisteren, nog even en dan zijn we weer door de jetlag heen. Slapen lukte echt niet meer, dus dan maar op internet zoeken naar een dofijnentour voor morgen. Ook nog even met zonsopgang in onze baai gekeken, maar helaas geen dolfijnen. Wel weer veel springende vissen en hele grote gestreepte vissen in het water. Anouk werd een paar uur later wakken. Lekker een eitje gekookt en ommeletjes gebakken voor het ontbijt. We rommelden nog wat aan en maakten om 8.30 uur maakten we ook Joris maar wakker. Die ontbeet met een paar bananen. Daarna werd de koelbox weer gevuld en gingen we op weg naar Sanibel en Captiva Island.

Net voor de tolbrug van Sanibel Island zagen we weer dolfijnen in de zee. Weer wat ver weg. Op Sanibel Island reden we eerst naar Bowmans Beach. Nadat we de auto hadden geparkeerd liepen we via een boardwalk naar het strand. Ook hier weer veel wind en een flinke golfslag, maar wel mooi. Het werd alleen steeds donkerder. We liepen een stuk langs het strand en kwamen onderweg nog een afgezet nest eieren van een zeeschildpad tegen. Anouk vond ook weer een paar mooie schelpjes, maar we waren eigenlijk al te laat op de ochtend om nog echt mooie te vinden. Het werd steeds donkerder en het begon ook te onweren. We besloten dan ook om maar weer terug naar de auto te lopen. Toen we er net in zaten en de autodeuren dicht deden kwam de regen ineens met bakken naar beneden. Wat een timing.
1 augustus 2015
Door de tropische regenbui reden we een stuk verder naar Captiva Island. Hier stopten we bij de Bubble Room. Buiten zagen we al de vrolijke kleurtjes van het restaurantje en binnen keken we echt onze ogen uit. Dit restaurant bestaat uit verschillende verdiepingen en staat vol met allerlei prullaria. Spullen uit films, zwart wit foto's van filmsterren, Disney figuren, een tafereel uit Alice in Wonderland en grote speelgoedauto's. Verder de orkestbak van een poppencirus, een heel kersttafereel compleet met kerstboom en overal gekleurde lichtjes. We werden naar een tafel gebracht en ook alle tafels hadden een glazen plaat met daaronder verzamelobjecten. Je wist echt niet waar je kijken moest. Wat een leuke tent. En ook het eten was lekker. Erik uiensoep, Joris een broodje pulled pork en de dames een lekker stuk taart. Die hadden we al in de vitrine zien staan en het smaakte net zo lekker als het er uit zag. Alleen veel te veel, maar geen probleem de rest werd gewoon ingepakt om mee te nemen.
Intussen was het opgehouden met regenen en reden we weer terug richting Sanibel Island. Onderweg zagen we de meest prachtige huizen. Aan één kant van de weg zelfs met hun eigen stuk strand. Helaas konden we nergens parkeren om even naar het mooie strand te gaan, want overal was het privé terrein. We reden dan ook maar door naar het J.N. Ding Darling Wildlife Refuge. Na het betalen van $5 mochten we door het park rijden, wel met maar 15 miles per uur. We zagen al meteen mooie witte ibissen aan de kant van de weg. Een stuk verderop liepen we over een boardwalk door de mangrove naar een grote waterplas. Overal liepen kleine krabbetjes op de bomen en in de waterplas zagen we weer allemaal grote springende vissen.

We reden weer verder en behalve nog een mooie vogel zagen we geen wildlife meer. Die vonden het vast ook te nat vandaag. We reden aan de andere kant het park weer uit en ineens riep Anouk dat ze een alligator zag. Vlug in zijn achteruit en inderdaad lag daar in het water naast de weg een alligator. Hij stak nog net met zijn kop boven het water uit. Knap gezien.
Het was nog steeds zwaar bewolkt en het begon zelfs weer wat te druppelen. Niet echt strandweer dus. Daarom besloten we maar om naar nog een shopping mall te gaan, de Coconut Point Mall. Niet zo'n mooie als gisteren, maar wel met een Victoria's Secret en een Pink waar Anne en Anouk goed slaagden. Ook Joris vond nog wat naar zijn zin bij de American Eagle en de Aeropostale. Daarna hielden we het voor gezien.

We puften lekker even uit in het huisje en daarna liepen we weer naar Times Square. Helemaal aan het einde bij een mooi haventje gingen we eten bij Nervous Nellie's met uitzicht op de haven. Het eten was erg lekker en de serveerster heel erg aardig en attent. We lieten dan ook een goede fooi achter.  We liepen nog even over de pier van Nervous Nellies en toen over Times Square naar de pier bij de zee. Helaas vanavond geen dolfijnen, maar het waaide wel lekker op de pier. Daarna weer naar ons huisje waar ieder nog lekker zijn ding ging doen. Ondanks de bewolking en de regen toch een erg leuke dag. Morgen moeten we vroeg op voor onze Dolfijnentour. Nu maar hopen dat het dan wat beter weer is.