Double click Thailand 20112011
2,3 aug 2011
Nog één keer lekker ontbeten in het Amari en daarna naar onze favoriete ligbedden tussen het zwembad en het strand in. Nog even geregeld dat we één kamer tot vijf uur mochten blijven gebruiken. Om 10.00 uur kon Erik zijn pak ophalen en dat zag er goed uit. Alle bagage van de kids naar onze kamer gebracht, want zij moesten wel al om 12.00 uur uitchecken en daarna volgde nog een lekker dagje relaxen aan het strand. De lucht was mooi blauw vandaag en het water was daardoor nog blauwer dan anders. Balen dat we hier weer weg moeten. We hadden best nog wat langer willen blijven.
Tussen de middag zijn we nog een keer gaan eten bij de strandtent van gisteren, want je weet maar nooit wat je in het vliegtuig te eten krijgt. Na onze tijdschriften weg te hebben gegeven aan een Nederlands gezin was het om 16.00 uur tijd om te gaan douchen en de laatste spullen in te checken. Om 17.30 gingen we uitchecken en stond de taxibus al klaar om ons naar het vliegveld van Koh Samui te brengen. Daar ging het weer even mis omdat ook nu weer onze e-ticketnummers niet bleken te kloppen, maar gelukkig werd dat al snel opgelost. Intussen was er een enorme regen- en onweersbui losgebarsten. Niet echt handig, want het vliegveld van Koh Samui is maar gedeeltelijk overdekt. Gelukkig kwam er al snel en trammetje dat ons naar de goede gate bracht. Daar konden we onder een groot rieten afdak in lekkere zitjes wachten met drinken en iets lekkers er bij van Bangkok Airways. Ook hier weer goed geregeld. Een uitstekende vliegtuigmaatschappij voor binnenlandse vluchten. Netjes op tijd om 19.35 uur vertrok het vliegtuig op weg naar Bangkok. Het was intussen al donker geworden, dus konden we Koh Samui ook een keer in het donker zien vanuit de lucht. Je kunt aan de lichtjes goed zien dat er alleen mensen wonen aan de rand van het eiland. We konden zelfs de baai van ons hotel goed herkennen.
Al meteen kregen we weer iets te eten en vijfig minuten later landden we alweer op het vliegveld van Bangkok. Ook de lichtjes van Bangkok konden we goed zien. Je beseft dan pas hoe groot Bangkok eigenlijk is. Op het vliegveld begon het lange wachten, want pas om 2.35 uur vertrok ons vliegtuig naar Doha in Qatar. We vermaakten ons met wat winkelen, eten en vooral mensen kijken. Eindelijk konden we dan boarden. Het vliegtuig zat niet vol, dus we zaten lekker ruim. In het eten hadden we echt geen zin deze keer en we hebben allemaal lekker geslapen. Annemieke en Joris hebben ook nog een film gekeken en zes uur later landden we op het vliegveld van Doha. Hier moesten we weer met een trap uit het vliegtuig en wat was het hier heet. 's Nachts nog 33 graden. We aten hier een broodje dat eigenlijk niet lekker was, maar we hadden weer iets in onze maag. Na nog 3 1/2 uur wachtenvertrok ons vliegtuig naar Brussel. Het was nog iets meer dan zes uur vliegen. Daarna konden we de auto ophalen en snel naar Best waar Miriam de frikandellen en kroketten al klaar had staan.
Het was een geweldig reis. Wat hebben we veel gezien en gedaan. Bangkok vonden we ondanks veel negatieve verhalen een geweldige stad. De vele tempels en Buddha's waren prachtig. De fietstocht en de dag met de olifanten zullen we nooit meer vergeten. Chiang Mai was een lekkere relaxte stad, maar ook het luieren op Koh Samui was heerlijk. Al met al een afwisselende reis waarvan we weer belachelijk veel foto's hebben gemaakt en bijna vier uur film, zodat we alles nog eens op ons gemak terug kunnen kijken.