Double click Amerika 20122011
Toen we vanmorgen wakker werden hoorden we dat het regende. We hebben ons dus nog maar lekker een keer omgedraaid. Na een uurtje was het droog en dat bleef gelukkig ook de hele dag zo. Het was wel bewolkt, maar met een lekker temperatuurtje. We reden naar de watervallen en konden onze camper er een stukje vandaan parkeren. Met de trolley gingen we verder naar de American Falls. Vanaf hier kon je ze van opzij zien, maar je kon er wel heel dichtbij komen. Wat een watergeweld.
20 juli 2012
Na de nodige foto's kochten we kaartjes voor Maid of the Mist. Eerst mochten we een uitkijjkplatform op en konden nu de watervallen wel van voren zien en de Canadese Horseshoe Falls van opzij. Daarna gingen we met de lift naar beneden. Hier kregen we een blauwe poncho en mochten al snel op de boot stappen. Als een van de eersten, dus stonden we helemaal vooraan op de boot. We gingen eerst vrij dicht langs de American Falls en toen door naar de Horseshoe Falls. Ook hier kwamen we heel dichtbij. De boot bleef op volle toeren doorvaren, maar kwam door de stroming op een gegeven moment geen centimeter meer vooruit. Hier zie je de kracht van het water pas echt. Het was ook maar goed dat we poncho's hadden gekregen, anders waren we door en door nat geweest. Op dit punt foto's maken ging dan ook echt niet. Na een tijdje draaide de boot en vaarden we terug met een mooi zicht op de Rainbow Bridge tussen Amerika en Canada.
Nadat Anouk in het visitor center een penny van de watervallen had gemaakt voor haar verzameling liepen we over de brug naar Canada. Ook vanaf hier hadden we weer een mooi uitzicht op de watervallen. We moesten onze paspoorten laten zien en mochten toen Canada binnen. Hier kwamen we in een complete kermis terecht. We gingen even binnen bij de Planet Hollywood en de Hershey winkel en aten wat bij de Pizza Hut. Daarna liepen we naar de watervallen aan de Canadese kant. Hier konden we ook de Horsheshoe Falls mooi op de foto zetten. Daarna via de brug weer terug naar Amerika. Na de paspoortcontrole en wat vragen mochten we er weer in.
We liepen terug naar de camper en reden toen eerst naar een supermarkt om boodschappen te doen voor de bbq. Alweer zo'n enorme supermarkt. We haalden een klantenkaart voor de korting en toen bleek bij de kassa dat we ook nog gratis producten kregen bij de kip. O.a. een bak ijs, een stokbrood, frisdrank, bbq saus, spaghetti en saus en dan lieten we nog een aantal dingen staan die we niet nodig hadden. Dat is nog eens leuk boodschappen doen. Op de campground gingen we nog even lekker wat internetten en zonnen, want de zon scheen inmiddels. Daarna gezellig buiten in het zonnetje gegeten.
Rond negen uur terug naar de watervallen, want die worden 's avonds mooi verlicht. Bovendien is er op vrijdag om 22.00 uur vuurwerk. We bekeken dit vanaf de Rainbow Bridge en konden hier de watervallen en het vuurwerk perfect zien. Een mooie afsluiting van een mooie dag.