Double click Amerika 2018
20 juli 2018
Alweer zo'n superdag vandaag. We stonden op ons gemak op en aten buiten in het zonnetje ons ontbijtje. Toch waren we ook vandaag weer vroeg klaar en zo reden we om acht uur alweer het Lassen Volcanic National Park binnen. We reden nu het Visitor Center en Sulphur Works voorbij. Via kronkelwegen reden we steeds verder omhoog met voortdurend  uitzicht op de indrukwekkende Lassen Peak. Om ons heen zagen we de meest bizarre rotsformaties, gigantische hoge bomen, overal groen en bloemen. Wat een prachtig park is dit. Heel anders dan alle andere nationale parken die we al bezocht hebben.
We stopten als eerste bij Emerald Lake. Het was zowat windstil en daardoor zagen we de bergen en de bomen mooi weerspiegeld in het glasheldere meer. Overal stonden mooie bloemen en in het meer zwommen piepkleine kikkertjes.
We reden weer een stukje verder en daar stopten we bij Helen Lake. Een veel groter meer met ook al zo'n mooie weerspiegeling. We hadden hier vlakbij heel graag de beroemde Bumpass Hell trail gelopen, maar we wisten al dat deze gesloten zou zijn. Weer een stuk verderop stopten we bij het mooie Summit Lake. Hier stikte het ook van de grondeekhoorntjes. Wat zijn die beestjes snel, maar het lukte toch nog om er één op de foto te krijgen.
Bij de Davestated Area aten we aan een picknicktafel eerst lekker onze meegebrachte kersenflappen op. Daarna liepen we daar een korte trail. Er ligt hier overal lavagesteente van uitbarstingen lang geleden. De laatste uitbarsting was in 1915. Er liggen enorme stenen bij die op 3 mijl afstand van de Lassen Peak terecht zijn gekomen. Ongelooflijk met wat voor een kracht dat moet zijn gegaan. Intussen is de vulkaan uit aan het doven.
We reden steeds verder om Lassen Peak heen. Op een gegeven moment kwamen we door een enorm afgebrand gedeelte. Zonde van zo'n mooi gebied. Aan het einde van het park liepen we nog een stuk van een trail die om Manzanita Lake heenloopt. Ineens zagen we daar ook een hertje lopen. Boven het meer zelf zagen we nog een Bald Eagle (een Amerikaanse zeearend), maar te ver weg om goed op de foto te krijgen.
We reden het park uit en via een Scenic Byway door een enorm uitgestrekt bosgebied reden we naar de Mc Arthur Burney Falls. Hier aten we eerst aan de picknicktafels onze meegebrachte lunch op. Daarna gingen we naar het uitzichtspunt van de watervallen. Die waren ontzettend mooi. Over een grote breedte stroomde het water naar beneden in een helderblauwe poel. We liepen een stijl slingerpad naar beneden en zo kwamen we vlakbij de waterval. Het was intussen alweer dertig graden, maar beneden bij de waterval wal het lekker koel. Via een pittige trail liepen we om de waterval heen weer omhoog. Daar waren we blij dat we weer in de auto met airco konden stappen, maar wat een mooie plek was dit ook weer.

We moesten weer een flink stuk rijden. Onderweg zagen we Mount Shasta opdoemen met zijn eeuwige sneeuw. Op een gegeven moment passeerden we ook de grens met Oregon. Bij een McDrive haalden we milkshakes en ijskoffie en verder gingen we weer. Het leek steeds mistiger te worden, maar we hadden al snel door dat dit rook was. In Medford deden we nog even de verse boodschappen voor de komende dagen bij de Safeway en we tankten ook de auto nog even vol. Hier werd ons verteld dat er veel wildfires zijn in de omgeving. Niets om ons druk om te maken, maar de rook blijft hier in de vallei hangen. We reden nog een uurtje door de rook, maar gelukkig was daar bij het Union Creek Resort waar we de komende twee nachten verblijven niks meer van te merken. We kegen hier een schattig huisje. Ons avondeten was vandaag een lekkere pan nasi met saté die we weer buiten opaten. Heerlijk zo in de bossen en veel leuker dan alleen maar hotels. Morgen gaan we een stukje verderop Crater Lake bezoeken.