Double click Thailand 20112011
21 juli 2011
Online inchecken lukte niet. Na ons ontbijt daarom maar om 10.00 uur de taxi genomen naar het vliegveld. Zoals de afgelopen dagen met zijn vieren achterin. In het begin stond het verkeer weer behoorlijk vast. De scootertjes vliegen je aan alle kanten voorbij. Richting het vliegveld werd het weer wat rustiger. We kwamen dan ook mooi op tijd aan.

We konden al meteen inchecken, maar toen bleek er iets mis te zijn.. Eerst dachten we dat we geboekt stonden voor de vlucht van 20.00 uur 's avonds. Toen bleek ons e-ticket nummer niet overeen te komen. We kregen het al benauwd, maar na een half uur was het toch opgelost. Onze bagage bleek wat te zwaar voor een binnenlandse vlucht, maar hier werd niet echt moeilijk over gedaan.
We haalden nog snel een hamburger bij de McDonald's en toen was het alweer tijd om te boarden. We zaten in een kleine airbus (twee rijen van drie) en kregen al na vijf minuten een sandwich, een stukje cake en wat te drinken. De stewardessen hadden alles net weer opgehaald toen het alweer tijd was om te landen op het kleine vliegveld van Chiang Mai. Al met al had de vlucht nog geen vijftig minuten geduurd.
We namen een taxi naar ons hotel, het Empress Chiang Mai. Deze keer hadden ze wel doorgekregen dat we een extra bed nodig hadden voor de kinderen, maar ze kregen een compleet doorgezakt bed. Gelukkig werd dit al weer snel omgewisseld. We hebben prachtige kamers met een mooie badkamer. Ook hier weer koffie en theefaciliteiten op de kamer en ook de badjassen hingen alweer klaar. Net als in de vorige hotels hier ook weer een bedieningspaneel voor de tv en alle lampen. De kinderen geven hier een hele show mee weg.
We deden een handwasje en de rest van de was brachten we een paar straatjes verderop naar de wasserette. Hier wordt voor 30 baht per kilo (75 cent) je was gedaan. Morgen tussen 17.00 uur en 18.00 uur kunnen we het weer ophalen. Daarna liepen we naar de Night Market, tien minuten van ons hotel vandaan. Hier wemelt het van de kraampjes met kleding, souvenirs en nog veel meer. We gingen een zijstraat in en staken de Ping rivier over. Hier aten we in een leuk restaurantje aan het water.
Daarna liepen we nog wat verder en over een andere smalle brug staken we de rivier weer over. We kwamen in het Cinatown van Chiang Mai terecht. We kochten hier wat fruit. Er liggen hier heel veel soorten fruit waar we nog nooit van gehoord hebben. Ook was er een kraam met jonge dieren, waaronder jonge hondjes. Ze leken wel gedrogeerd, zo suffig zaten ze te kijken. Via de bloemenmarkt liepen we weer terug. Ongelofelijk wat een mooie bloemen ze hier hebben. Veel rozen, orchideeen en allerlei exotische bloemen. Ze maken er geweldige bloemstukken van. Het ruikt er ook heerlijk naar bloemen.
Via de Night Market liepen we weer terug. Anouk kocht nog een leuke wekker gemaakt van een fantablikje. Annemieke en Anne-Marie hebben nog steeds niets gekocht. De jurkjes en slippertjes vallen dan ook best tegen, maar wie weet wat we nog tegen komen. Vlak voor ons hotel kochten we nog een lekkere bananenpannekoek. Daarna gingen de kinderen naar hun kamer en wij gingen nog even naar de bar waar een band zat te spelen. Hun Engels was echter zo tenenkrommend dat we het al snel hadden gezien. Op onze kamer aangekomen was ons bed al voor ons opengeslagen en lag er een roosje op ons kussen. Wat een service. Nu  maar even de site bijwerken en daarna lekker slapen. We hebben weer heel wat afgelopen vandaag en dat is best vermoeiend. Morgen gaan we de oude stad verkennen en voor morgenavond hebben we een Kantoke Dinner besproken met Thais eten en Thaise dans.