Double click Amerika 20122011
Vanochtend weer lekker rustig aan gedaan. De lucht was weer strak blauw en de temperatuur was prima. Aan het eind van de ochtend gingen we op weg naar Watkins Glen State Park. Dit ligt bij het Seneca Lake, één van de meren in de Finger Lakes regio. Het eerste stuk was nog saai, maar toen we van de snelweg afgingen reden we door een groen gebied met mooie dorpjes. Vooral het stuk langs het Seneca Lake was erg mooi met aan de ene kant het water en aan de andere kant mooie huizen en wijngaarden.
21 juli 2012
We checkten in bij de campground van het State Park en kregen weer een mooie plek midden in de bossen. Daarna reden we naar de hoofdingang van het Watkins Glen State Park. Hier stapten we op de shuttlebus naar de Upper Entrance, zodat we het hele stuk door de kloof niet omhoog hoefden te lopen. We moesten eerst flink wat traptreden af en konden toen de trail door de kloof gaan lopen langs het water af. We liepen trapjes af, over bruggetjes en door tunneltjes en onderweg kwamen we verschillende kleine watervallen tegen. Erg mooi. Een uurtje later waren we weer beneden.
Bij de Burgerking haalden we milkshakes en ijsjes en toen gingen we weer op weg naar de campground. Terwijl Anne-Marie een lekkere pan nasi maakte, maakten Erik en Joris het kampvuurtje aan. We konden weer fijn buiten eten. Morgen zien we nog wel wat we hier bij de Finger Lakes nog meer gaan bekijken en dan gaan we op weg naar Old Forge in de Adirondacks. Weer een ander natuurgebied met veel meren.