Double click Thailand 20112011
22 juli 2011
Ook in dit hotel was het ontbijt weer erg goed en uitgebreid. Vooral de verse warme wafels waren erg lekker. Na het ontbijt boekten we alvast een dag met de olifanten voor maandag. Daarna liepen we op ons gemak naar de oude stad. Chiang Mai is een veel gemoedelijkere stad dan Bangkok. Er is veel minder verkeer en de auto's en scooters laten je al lachend oversteken. Niemand dringt je iets op. Als ze iets vragen en je zegt vriendelijk nee, dan is het ook prima.
De oude stad is helemaal niet zo ver weg van het hotel, maar wat is het warm hier. Het is meestal een stuk koeler in Chaing Mai dan in Bangkok, maar nu zeker niet. Er stond vroeger een grote stenen muur om de oude stad heen, op sommige plaatsen kun je dit nog zien. Bij de Thapea Gate liepen we de oude stad binnen. Hier dronken we eerst lekkere koude milkshakes en vruchtenfrappe's.
Daarna kwamen we al snel een kleine tempel tegen. We liepen naar binnen en zagen hier ook weer rijen met klokken hangen. We mochten zelf ook een rijtje klokken luiden, dit zou geluk brengen. Binnen in de tempel stond weer een mooie gouden Buddha.
Iets verderop stond de Wat Chedi Luang.  Hier gingen we door een mooie poort naar binnen en zagen ook hier weer een hele mooie tempel met erachter een hele oude rune van een tempel die vroeger 90 meter hoog was, maar bij een aardbeving werd verwoest. Hij is nu weer opgebouwd tot 60 meter hoog. De kinderen beginnen nu wel een beetje een overkill aan tempels en Buddha's te krijgen. We besloten dan ook maar om de laatste van vandaag te bekijken. En van de bekenste tempels van Chiang Mai, de Wat Phra Sing. Ook hier gingen de schoenen weer uit en keken we binnen naar nog een prachtige Buddha, n van de meest vereerde van Thailand.
We hadden het intussen wel weer heel warm gekregen en besloten om een songtaew te nemen naar een winkelcentrum. Een songtaew is een soort busje dat aan de achterkant open is en waar twee banken tegenover elkaar zitten. Het winkelcentrum viel een beetje tegen en al snel namen we een songtaew naar een ander winkelcentrum. We aten hier wat bij de Mac en gingen toen met de volgende songtaew terug naar het hotel. Annemieke en Joris gingen even lekker niets doen en wij namen samen met Anouk in het straatje van het hotel een heerlijke oliemassage. Zeker voor herhaling vatbaar. Daarna ging Erik de was weer ophalen. Alles was keurig schoon en dat voor nog geen drie Euro.
Om 18.45 uur werden we opgehaald om naar een Kantoke Dinner te gaan. We werden daar naar een grote ruimte gebracht met een podium in het midden. Rondom het podium zaten mensen op de grond en daaromheen stonden weer lage tafels met banken en daar zaten wij. Eerst kregen we lekkere soep en gefrituurde pompoen in een deegkorstje. Daarna kregen we gewone rijst en bamboemandjes met plakrijst en allemaal kleine schaaltjes met Thaise gerechten. De kinderen vonden vooral de kip erg lekker en bij ons was het pittige rundvlees favoriet. Het gefrituurde varkensvel lieten we allemaal maar staan. Tijdens het eten was er Thaise muziek en dans. Leuk om even te zien, vooral de kostuums, maar niet echt ons ding. Na afloop werd er in een ruimte buiten nog een show gegeven door de Hilltribes. De kinderen die hier aan mee deden hadden er echt lol in en dit was dan super leuk om te zien.
We werden weer netjes naar het hotel terug gebracht. Hier bestelden de kinderen nog een lekker toetje via de roomservice. Morgenvroeg als het nog niet zo heet is willen we de Wat Phra Doi Suthep bezoeken. En van de meest bezochte tempels van Noord-Thailand, bovenop een berg. De rest van de dag zien we nog wel wat we doen.
In Chiang Mai staan onvoorstelbaar veel tempels. De ene nog mooier dan de andere. We bezochten de Wat Phantao. Een mooie houten Tempel.
Hieronder nog enkele foto's van vandaag.