Double click Amerika 2018
22 juli 2018
Ik zit hier met een ongelofelijk prachtig uitzicht het verslag van vandaag te typen, maar eerst maar bij het begin beginnen. We hoefden vandaag niet zo'n grote afstand af te leggen, dus deden we het vanochtend rustig aan. Om tien uur hadden we alle spullen weer in de auto geladen en konden we op weg. We reden al vrijwel meteen de rook in en dat werd het volgende uur alleen maar erger. Overal stonden waarschuwingen voor bosbranden en op een gegeven moment zelfs een waarschuwing dat we vlakbij de brandhaard waren. We zagen ook meerdere brandweerwagens en brandweermannen in de bossen naast de weg. Gelukkig reden we na een uurtje de rook weer uit. Toch geen fijn gevoel als die branden zo dichtbij zijn terwijl je midden door de bossen rijdt. We hebben de afgelopen dagen wel geluk gehad dat er op de plekken waar wij moesten zijn op dat moment nog geen rook was.
In het begin reden we via slingerwegen door prachtige bossen met op de achtergrond de vulkanen die we vanaf Crater Lake al hadden gezien. Daarna kwamen we door een aantal dorpjes waar je je in het Wilde Westen waande. Het bos ging over in een prairielandschap en uiteindelijk belandden we in het plaatsje Bend. Hier brachten we een bezoek aan de Barnes en Noble. Een enorme boekwinkel waar Anouk een aantal boeken kocht die nog op haar verlanglijstje stonden. Erik en Anne dronken intussen koffie bij de inpandige Starbucks. We hadden hier ook eindelijk weer even bereik en zo konden we meteen even met de oma's bellen. Bij de tegenoverliggende Old Navy kocht Erik nog wat shirts en een vest. Oregon is een taxfree staat, dus dat was fijn shoppen. Dit gaan we de komende week nog wel meer doen.

We reden weer verder en we hadden intussen mooi zicht op de besneeuwde toppen van Mount Bachelor. In het stadje Redmond stopten we weer. Eerst aten we wat bij de Taco Bell, een Mexicaanse fasfoodketen. We hadden burito's, nacho's en taco's. Erg lekker. Daarna reden we naar de Redmond Antique Mall en naar Beyond the Ranches Antique. We kenden deze antiekzaken uit "Wie is de Mol" die we gevolgd hadden. We herkenden het dan ook meteen. Wat een leuke spullen hadden ze hier, maar natuurlijk allemaal veel te groot om mee te nemen. Bij de Safeway haalden we boodschappen voor het avondeten en toen gingen we weer op pad.
Weer een uur later kwamen we aan bij de afslag naar de Off Grid Ranch en die deed zijn naam eer aan. Via een ontzettend lange en enorm stijle grindweg gingen we steeds hoger de heuvels in. Bovenaan gekomen zagen we een mooi huis omgeven door groene heuvels. We kregen de onderste verdieping tot onze beschikking en wat een enorm appartement was dat, maar het mooiste was toch wel de tuin. Een patio met schommelbank en bbq. Verderop een hangmat en een een enorme schommelstoel. Het paard van de eigenaar kwam ook even kijken, in de struiken keek een konijntje ons aan en de meest mooie vogels vlogen er rond. Wat een geweldige plek hier en wat jammer dat we hier maar één nacht blijven.
We brachten onze spullen naar binnen en reden toen het grindpad weer naar beneden om even verderop de afslag te nemen naar de Painted Hills. Dit gebied was miljoenen jaren geleden oerwoud, maar dat verdween en de kale heuvels die overbleven werden miljoenen jaren bewerkt door weer en wind. Hierdoor hebben ze de meest mooie kleuren gekregen. De oppervlakte van de heuvels zelf lijken wel popcorn. We liepen eerst de korte Painted Hills Overlook Trail. Ongelofelijk wat de natuur kan vormen. Het was hier wel bloedheet in de volle zon, dus heel lang bleven we niet staan kijken.
In de auto met de airco aan was het heerlijk en we reden naar de Painted Cove Trail. Ook hier liepen we weer een korte trail. De heuvels hier zijn dieprood en af en toe zelfs een beetje paars. Ook weer erg mooi en heel anders dan al het andere dat we al gezien hebben.
Daarna vonden we het welletjes voor vandaag en we reden weer terug naar de ranch. Hier gingen we lekker even relaxen in de mooie tuin. Daarna maakte Erik de bbq aan. We hadden lekkere gemarineerde kip, groentespiezen, fruit- en aardappelsallade en zelfs heerlijk stokbrood. Wat een lekkere maaltijd en helemaal met dit mooie uitzicht. Dit is echt genieten.