Double click Thailand 20112011
23 juli 2011
Na een tijdje rondgekeken te hebben gingen we via de trap met 360 treden naar beneden. Je kijkt van bovenaf echt de diepte in, maar het afdalen valt best mee. Aan beide zijden van de trap is een mooi geschilderde nagaslang en beneden zie je zijn koppen. Voordat we de trap af gingen kwamen we nog wat souvenirwinkels tegen en hier kocht Erik voor iedereen een Buddha. Je mag deze namelijk niet zelf kopen, maar je moet deze krijgen, anders brengt hij geen geluk. Halverwege de trap kochten we nog een paar mooie sjaals en armbandjes.
Beneden stond onze chauffeur alweer te wachten en we lieten ons naar een parasolmakerij brengen een eindje buiten Chiang Mai. Het noorden van Thailand staat hierom bekend. We konden hier zien hoe de parasols gemaakt werden. Je kon er ook een shirt, pet of wat dan ook laten beschilderen. Ontzettend knap. Anouk en Annemieke kochten ieder een klieine parasol en een mooie waaier.
Vanochtend bedachten we dat we vandaag wat minder wilden lopen. Voor 500 baht (12 1/2 euro) huurden we een taxibusje met chauffeur voor de hele dag. We konden zelf zeggen waar we naar toe wilden. We begonnen met de Wat Phra That Doi Suthep. Hiervoor moesten we eerst een slingerende bergweg een heel stuk omhoog. We zagen hier zelfs mensen fietsen. Ons niet gezien met deze hitte. Bovenaan de berg was het wel een stuk koeler dan in Chiang Mai. Bij de tempel aangekomen kon je met een trap van 360 treden omhoog of met een tandradbaan. Die keuze was snel gemaakt. Boven aangekomen bleek het inderdaad een prachtige tempel te zijn met ontzettend veel gouden buddha's, een gouden pagode en een 20 meter hoge gouden chedi. Hierin zou een echt Buddha relikwie liggen. Er hingen ook weer veel bellen die we geluid hebben voor ons zelf en iedereen die ons lief is. Je had hier ook een mooi uitzicht over Chiang Mai. Voordat je de uiteindelijke tempel in ging moesten de schoenen weer uit. Anouk had vandaag een korte broek aan en zij kreeg een wikkelrok van de tempel. Stond eigenlijk nog best mooi ook. Anouk en Anne-Marie kregen hier nog een ingezegend wit touwtje om hun pols dat eigenlijk moet blijven zitten totdat het er vanzelf weer af valt. Wat een geluk zullen wij  krijgen met al dat gebel en de touwtjes.
Vlakbij hadden we nog een zilverfabriek gezien. Nog iets waar deze omgeving om bekend staat. Eerst kon je hier zien hoe het zilver bewerkt wordt en daarna was er natuurlijk een grote winkel. Anouk had graag een charm gehad van een buddha of een olifantje voor haar armband, maar dat kennen ze hier niet. Verder zagen we niets wat we mooi vonden en wat we wel mooi vonden was ver boven ons budget. We hadden intussen honger gekregen en even geen zin in Thais. We lieten ons weer naar het grote shoppingcenter van gisteren brengen en aten daar een pizza. Daarna snel terug naar het hotel waar we nog even gingen zwemmen. Vanavond nemen we een songtaew naar de restaurantjes aan de rivier en daarna gaan we nog even naar de zaterdagmarkt. Morgen zien we nog wel wat we gaan doen.