Vandaag deden we het een dagje lekker rustig aan. We sliepen lekker een beetje uit en kregen weer een prima ontbijtje. Daarna gingen we weer op pad. We hadden van het hotel een adres gekregen van een soort Vietnamese Mediamarkt en daar vonden we inderdaad een mooie nieuwe compact camera voor Anne. Via een mooi parkje liepen we verder. Je kon goed zien dat het zondag was, want overal in het park waren mensen aan het relaxen en aan het dansen. Ook zagen we hier weer de bekende verkopers met hun Vietnamese hoedjes op en met een stok met manden over hun schouders. Hierin zit vaak fruit, kokosnoten of  andere etenwaren.
Dou Vietnam 2017
23 juli 2017
Via de drukke straten waar het weer oppassen geblazen was met oversteken, en allerlei kleinere straatjes met enorm veel eettentjes en winkeltjes liepen we richting het stadhuis van Ho Chi Minh stad. Een mooi gebouw met daarvoor een soort parkje met een groot standbeeld van Ho Chi Minh die hier nog enorm vereerd wordt. Hij was als revolutionaire president de stichter van de Democatische Republiek Vietnam. Na de hereniging van Noord en Zuid Vietnam is de stad Saigon dan ook naar hem vernoemd en werd het een socialistische republiek. In het parkje zagen we ook nog een megabruiloft met wel een stuk of tien bruidsparen tegelijk. Zo kan het ook natuurlijk :)
Hierna liepen we naar de kathedraal de Notre Dame. Vietnam is eerst nog van de Fransen geweest, dus zie je nog veel Franse invloeden (en ook niet onbelangrijk, lekker brood en stokbrood bij ons ontbijt). De kerk was al dicht, maar we vonden het ook prima om hem aan de buitenkant te zien.
Tegenover de kerk stond nog een mooi gebouw. Het oude postkantoor met binnen mooie bogen en natuurlijk ook hier weer een levensgroot portret van Ho Chi Minh. Wat was het warm vandaag. Naast het postkantoor zat een McDonalds waar we in de airco een ijskoude cola gingen drinken. Wat kan een koud drankje dan lekker zijn.
Nadat we weer wat waren afgekoeld liepen we door gezellige straatjes naar het Hard Rock Café. We vonden het maar klein en een beetje tegenvallen, maar gelukkig vertelde er iemand dat we ook naar beneden mochten. Hier was een gezellig restaurant en er hingen overal weer de bekende gitaren en andere spullen van beroemde zangers. We hoorden dat er die avond een life band zou komen spelen, dus maakten we snel een reservering. Erik kocht nog een mooi shirt van het Hard Rock Café en daarna gingen we weer op pad.
Via het operagebouw liepen we richting de Bitexco toren voor een mooi uitzicht over Vietnam. Hier dronken we eerst beneden koffie met iets lekkers erbij omdat het buiten net begon te regenen. Toen het weer was opgeklaard gingen we niet naar het officiële observatiedeck, maar naar het café op de 52e verdieping. De lift bracht ons razendsnel naar boven en dat voelden we wel aan onze oren. In het café kregen we een plaatsje bij het raam met een geweldig uitzicht over Ho Chi Minh. Met een lekker biertje erbij zagen we alle gebouwen liggen waar we de afgelopen dagen geweest waren en aan de andere kant de rivier. Wat is Ho Chi Minh ontzettend groot. We waren hier ook net op tijd geweest, want we zagen de regen ineens over de stad trekken.
Toen we zagen dat het stopte met regenen liepen we weer richting ons hotel. Anne ging lekker even in de koele kamer het verslag typen en Erik ging intussen op weg voor een lekkere massage. Daarna pakten we alvast onze rugzakken in voor een tweedaagse tour morgen naar de Mekong Delta. De koffers kunnen we hier in het hotel achterlaten. Toen het een beetje was afgekoeld gingen we op het terras van de Brewery onder ons hotel een paar lekkere donkere biertjes drinken van een lokale brouwerij.  Nadat die op waren namen we een taxi naar het Hard Rock Café, want het regende alweer een tijdje. Zoals gewoonlijk was het eten er weer erg lekker en er speelde een erg goede band. Morgen weer op tijd op voor onze tour.