Double click Amerika 2018
23 juli 2018
Snel reden we verder naar de volgende stop, Shaniko Ghosttown. Wat een mooie ghosttown was dit. Een echt oud verlaten westernstadje. Compleet met postkantoor, hotel, winkel, benzinepomp en nog veel meer oude gebouwen. Er stonden ook prachtige oude auto's. We waren hier bijna alleen en we zagen zelfs een aantal hertjes tussen de oude gebouwen rondlopen. Een paar gebouwtjes zijn nog open, waaronder een klein café. Hier kochten we een lekker ijsje. Nou ja ijsje, hier in Amerika is één bolletje net zo groot als bij ons drie bolletjes.
Wat hebben we heerlijk geslapen in de Off Grid Ranch en wat was dat lekker wakker worden met dit uitzicht terwijl de konijntjes alweer rondhuppelden voor het huis. We hadden een lange rijdag voor de boeg van in totaal ongeveer vijfeneenhalf uur. We gingen dit wel doen met drie tussenstops. Tenminste dat was de bedoeling. Helaas bleek de eerste stop, een vliegtuigmuseum gesloten te zijn op maandag. We konden nog wel buiten een paar vliegtuigen zien, maar dat was het dan ook.
Nadat het ijsje op was gingen we weer op pad. We hadden al vanaf de eerste stop bij het vliegtuigmuseum in de verte de besneeuwde top van Mount Hood zien liggen. Dit is dan ook de hoogste vulkaan van Oregon. We reden via slingerwegen door een prairielandschap met af en toe een ranch. Het leek wel of we hier alleen waren, want we kwamen het volgende uur geen andere auto meer tegen. Het prairielandschap ging over in bosgebied met ontzettend hoge dennen. We kwamen steeds dichterbij Mount Hood en uiteindelijk kwamen we aan bij onze derde stop van vandaag,Trillium Lake. Een mooi meer met op de achtergrond de indrukwekkende Mount Hood. Aan een van de picknicktafels aten we onze meegebrachte lunch op terwijl de vele grondeekhoorntjes om ons heen tikkertje leken te spelen. Wat een grappige beestjes zijn dat toch.
We moesten nog twee uur rijden tot aan Stayton, de dichtstbijzijnde plaats bij onze volgende Airbnb. In Stayton deden we boodschappen voor die avond bij de Safeway. Hier zat ook een inpandige Starbucks, daar zijn wij altijd voor in. Een kwartiertje verderop kwamen we aan bij de Hillside Haven. Alweer zo'n mooi huis op een heuvel met ook nu weer een prachtig uitzicht. Er hoort ook een stuk weide bij met drie paarden en een vijver met een kano en bbq, maar dat gaan we morgen allemaal wel bekijken. We hebben weer de hele benedenverdieping tot onze beschikking. Alweer zo'n enorme kamer met keuken, met zelfs een piano, en twee slaapkamers. De gastvrouw kwam ons verwelkomen met vers geplukte kersen en bramen. In de koelkast staat al sap, melk en eigengemaakte jam en morgenvroeg kijgen we zelfgebakken brood. Een heerlijke plek voor de komende twee nachten dus. Voor ons avondeten maakten we lekkere Tikka Masala met rijst en Naanbrood. Nu lekker even relaxen na een lange rijdag.