Double click Thailand 20112011
24 juli 2011
Vanochtend namen we na het ontbijt een taxi naar de Chiang Mai Zoo. Deze dierentuin ligt tegen een berg aan en er zitten pittige stijle stukken in. Gelukkig kun je ook stukjes met een trammetje. Onze eerste stop was bij de panda's. Er zijn er nog maar ongeveer 3000 van en in verschillende dierentuinen ter wereld proberen ze deze panda's zich voort te laten planten. In deze dierentuin is dat gelukt en we konden dan ook de twee jaar oude Linping zien in een mooie ruimte met volop speelmogelijkheden. Het leek wel een pandakinderdagverblijf.
In de volgende ruimte zaten papa en mama van tien en elf jaar oud. Ze hadden net eten gehad en waren lekker actief. Wat een mooie beesten. Ze aten onverstoorbaar verder van hun bamboebladeren en scheuten en  braken een stuk bamboe zo door met hun tanden. Ondanks het hoge knuffelgehalte zien ze er ontzettend sterk uit. Het mannetje begon op een  gegeven moment echt de aandacht van het publiek te trekken en ging na een tijdje weer liggen slapen. Het vrouwtje trok zich nergens iets van aan en bleef lekker dooreten. We hebben hier heel lang staan kijken en ontzettend veel foto's gemaakt. Je staat echt heel erg dicht bij de panda's met alleen een grachtje en een laag stukje plexiglas er tusssen.
Dat geldt in deze dierentuin trouwens voor alle dieren. Je mag de giraffe, het nijlpaard, de apen en olifanten ook zelf voeren. Dat hebben we bij het nijlpaard en een grote en babyolifant dan ook gedaan.
Nadat we alles zo'n beetje hadden bekeken hebben we de taxi terug genomen naar waar wij wisten dat een Belgisch restaurant zat. We hadden ineens wel erg veel zin in een broodje kroket. Helaas was het restaurant nog gesloten, dus werd het een broodje van de Subway er schuin tegenover. Ook heel lekker. Daarna gingen Joris en Erik nog even naar een electronicawinkel en namen de dames een tuk-tuk terug naar het hotel. Erg comfortabel zit het niet, maar je kunt nu eenmaal niet in Thailand geweest zijn en niet met de tuk-tuk mee gereden hebben.
Daarna was het tijd om even lekker te relaxen en nagels te lakken. Erik ging nog een keer voor een oliemassage. 's Avonds gingen we terug naar het Belgisch restaurant. Het thaise eten hebben we wel even gehad. Veel hiervan is lekker, maar in veel gerechten gaat iets teveel kokos en limoengras naar onze zin. Bovendien gaat er vaak een kruid in dat we echt niet lekker vinden. Als we voorbij een restaurant komen herkennen we de geur hiervan al. We aten lekker friet met kroketten en wienerschnitzel. 
Na het eten lieten we ons afzetten in de oude stad. Hier was de zondagmarkt en veel tempels waren nu mooi verlicht. Er waren heel veel kraampjes en eigenlijk was het hier veel te druk. Ook waren er veel Thaise straatmuzikanten en dat was dan wel weer heel leuk om te zien. Anouk kocht zelf ook nog een typisch Thais instrument voor haar verzameling. Daarna gingen we nog even naar de Night Market voor een mooi houten Buddha drieluik dat Annemieke hier had gezien en toen met de songtaew weer snel terug naar het hotel. Morgen worden we om 8.30 uur opgehaald voor onze dag met de olifanten.