Double click Amerika 20122011
Omdat we gisteren al zo ver hadden gereden, konden we vandaag op weg naar Cape Ann alvast Salem bezoeken. Eerst kochten we onderweg bij de Best Buy een nieuwe Tom Tom en na een uurtje waren we al in Salem. Hier hebben vroeger heksenvervolgingen plaatsgevonden en dat zie je nog op veel plekken terug. We parkeerden bij de haven en gingen te voet Salem in. Eerst kwamen we nog een mooi oud schip tegen en daarna liepen we langs mooie huisjes en winkeltjes. Vooral de winkeltjes met "toverspullen" en prullaria waren leuk. Ook was er een bookstore waar alle boeken gewoon opgestapeld lagen. Als je er één uit trok stortte de hele boel in. Om de vijf meter kwam je wel een huisje tegen waar je je toekomst kon laten voorspellen, maar dat hebben we maar niet gedaan. Wel gingen we naar het Witch Museum, maar dat viel een beetje tegen.
24 juli 2012
We reden verder naar het schiereiland Cape Ann en gingen eerst naar het plaatsje Rockport in de punt van Cape Ann. Onderweg werd het steeds donkerder en net voordat we er waren begon het te onweren en hard te regenen. We aten en dronken wat in de camper en toen hield het gelukkig alweer op met regenen. Rockport is een ontzettend leuk vissersdorpje met ook alweer zo'n mooie huisjes, winkeltjes en een mooi haventje. In één van de winkeltjes slaagde Anouk voor een mooi galajurkje voor volgend jaar, maar daar mogen we nog geen foto van plaatsen.
Net buiten Rockport deden we nog even een paar boodschappen en reden toen naar de Cape Ann Campground, net even buiten Gloucester. We checkten in en besloten toen om toch eerst nog even naar het strand iets verderop te gaan. De zon scheen inmiddels weer volop. Het was een mooi strandje met uitzicht op een vuurtoren, maar het water was wel erg koud. Daarna terug naar de campground. De plek die we kregen was wel de mooiste van deze vakantie. We staan tussen de bomen op een heuvel met uitzicht over een soort moeras en bossen. We hebben net een lekkere kom soep en een gebakken eitje gegeten en zitten nu met dit mooie uitzicht voor ons de website bij te werken. Morgen hopenlijk geen regen, want dan volgt er weer een hoogtepunt deze vakantie. Dan gaan we Whalewatchen. We moeten ons al om 8.00 uur melden, maar je moet er iets voor over hebben.